Vrući kubanski ritmovi rasplesali su Zagreb.

Galerija


Zagreb je na jednu noć zaplesao u vrućim kubanskim ritmovima, a Zrinjevac je poslužio kao kulisa opjevanog grada. 

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević Pavičić Vukičević o prvim potezima na čelu Zagreba: "Za nas govore da smo uhljebi. Dokazat ćemo da to nije istina." Komentirala i priču o uništavanju dokumenata Kandidati za gradonačelnika Zagreba Utrka za Zagreb prožeta niskim udarcima: ''Škoro tek nakon što se osobno uvjerio da je pokojni gradonačelnik pokopan, najavljuje svoju kandidaturu''

"Plešemo cijelo vrijeme, evo, vidite, toplo je danas ovdje, a još je od našeg plesa atmosfera još toplija", rekla je plesačica Ela Vuković. 

"Kubanski plesovi su karakteristični po tom gibanju bokova, povezanost s partnerom, mekano, lijepo. Treba se opustiti i to je najvažnije", objasnila je Ela. 

Ni jači spol nije ostao zakinut za sadržaje – organizatori su se pobrinuli animirati ih prekrasnim Buickom kojeg ćete na našim cestama rijetko imati prilike vidjeti.

"Ovo je klasični kubanski automobil, a posebnost ovakvih automobila na Kubi je u tome što do 2011. godine uvoz stranih automobila na Kubu nije bio moguć i oni su bili primorani održavati svoje automobile, zato oni i jesu ovakvi danas i oni su jedan od zaštitnih znakova Kube", rekao je organizator Hrvoje Markešić. 

Zemlju s najvećim brojem doktora po pacijentu, ali i najvećoj stopi pismenosti u svijetu, probala su kupiti čak četiri američka predsjednika.

"Jedna zanimljiva činjenica je u tome da državni automobili na Kubi moraju stati autostoperima jer javni prijevoz na Kubi gotovo da ne postoji", dodaje Markešić

"Bio sam na Kubi, ovo je jako, jako slično, na Kubi se živi za ples, veselje i druženje, bez obzira što žive u neimaštini, ali samo da je lijepo, ugodno i veselo", rekao je Marko Benković. 

Mobiteli su na Kubi dopušteni tek od 2008., a tek oko 5% Kubanaca može se pohvaliti internetskom vezom koju, uz dozvolu Vlade, najčešće dobivaju akademici, doktori i intelektualci.

"Na neki način smo imali sreće da smo se mi pojavili godinu, dvije prije onog booma kubanske glazbe, Buena Viste, onda smo otišli na Kubu, pa s njima snimili cd. Prvi neki period od 5, 6, 7 godina bio urnebesan, onda se to malo stišalo i sad je pronašlo svoje mjesto pod suncem, volim tako reći", rekao je Hrvoje Rupčić iz benda Cubismo. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr