Španjolac je u Hrvatsku doveo cijelu obitelj, a njegove curice obožavaju običaje dubrovačog kraja.


Otkad se prije dvije godine doselio u Dubrovnik, hrvatski vaterpolski reprezentativac i igrač Juga Xavi Garcia - sjajno se uklopio u život na jugu. Španjolac je u Hrvatsku doveo cijelu obitelj, a njegove curice obožavaju običaje dubrovačog kraja.

Vezani članci Sandi Cenov - 2 Što stariji, to bolji! Tko su domaći zavodnici koji su s godinama sve poželjniji i šarmantniji? Marijana Mikulić, Helena Minić Matanić i Nevena Rendeli Vejzović Poznate Hrvatice otvoreno o brigama i strahovima: "Novi set strahova za koje ste mislili da uopće ne postoje"

Garcia priča hrvatski, no, priznaje, jako mu je bilo teško naučiti. "Fali još puno. To je za nas pretežak jezik". "Žena i ja pričamo španjolski, ali s djecom pričamo katalonski, a djeca između sebe pričaju hrvatski - tako da je sve to strašno", kroz smijeh će Garcia.

Supruga Aida ističe kako je oduševljena činjenicom da je život u Dubrovniku miran. "Mirno je, bolje nego u Barceloni". Kako je par već osam godina zajedno supruga je već postala i pravi stručnjak za vaterpolo. Inače, par se upoznao preko Facebooka. Vrlo brzo su se našli, upoznali i otad su zajedno i u dobru i u zlu. Obitelj je za ekipu Nove TV priredila i posebno iznenađenje, pokazavši kako Španjolci penglaju jaja i tako preuzimaju stari dubrovački običaj. Više pogledajte u prilogu IN magazina.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.