Samozatajna autorica

Upoznajte Vilmu: Radi u mjenjačnici i piše hitove, a oduševila je i Olivera

Vilma Neškovćin (FOTO: Dnevnik.hr) Vilma Neškovćin (FOTO: Dnevnik.hr) 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Vilma Neškovćin (FOTO: Dnevnik.hr) Galerija

Vilma Neškovćin je Trogiranka koja radi u mjenjačnici. No neobično je da upravo Vilma potpisuje neke od najvećih glazbenih hitova domaće scene.

Protagonistica ove priče je Vilma Neškovćin - Trogiranka koja radi u mjenjačnici. Upravo ta ista Vilma potpisuje neke od najvećih glazbenih hitova domaće scene. Kako izgleda jedan dan samozatajne Vilme te s kojim je izvođačima surađivala, otkrila je ekipi IN Magazina.

"Uvijek sam bila nekako tajanstvena, od malena otkad sam počela pisati pjesme nije nitko ni znao da ih uopće pišem, uvijek sam nekako skrivala u sebi. Mislila sam da je to sve smiješno, valjda nisam imala samopouzdanja da su te moje pjesme dobre", kaže Vilma. Vilmin je talent prepoznat gotovo igrom slučaja, dok je u jednoj pizzeriji recitirala stihove svoje pjesme "Ribar sam stari". Od tog trenutka počeli su joj se javljati mnogi izvođači. "Bili su to Mladen Grdović, Coce, Oliver Dragojević, Bralić i Intrade, Klapa Kampanel, Tomi Mišel", dodaje Vilma.

Kad nije kod kuće, uz sebe uvijek ima olovku i papir na koji u trenucima inspiracije zapisuje stihove. Za sebe kaže da je velika romantičarka, kojoj je najveća inspiracija voljena Dalmacija. "Ne možeš nikada predvidjeti gdje i kada, jednostavno samo od sebe dođe. Primijetila sam kad kiša pada da me takvo vrijeme najviše inspirira za pjesme. Kad čujem neku tužnu priču od svojih prijatelja onda me to povuče da napišem malo tužnije, a mislim da i ima više nesretnih ljubavi nego sretnih", rekla je Vilma.

Vilma Neškovćin (FOTO: Dnevnik.hr) Vilma Neškovćin (FOTO: Dnevnik.hr)

Nakon što odradi smjenu na radnom mjestu u mjenjačnici, Vilma najčešće odlazi u tonski studio, u kojem nastaju pjesme. "Tu radimo i znamo do kasno navečer ostati, dokle god ne osjetimo da smo dobili ono što smo htjeli", kaže. No sudbina je htjela da jedno studijsko snimanje ipak propusti. Taj će dan zauvijek pamtiti. "Tog dana sam brala masline kod mog tate i moj producent Joke Bogavčić mi je javio kako su Bralić i Oliver izašli iz studija i snimili pjesmu "Škrinja jubavi" i ja sam tad pala s masline. Bila sam šokirana", rekla je Vilma kroz smijeh.

U posljednje vrijeme uživa pisati za nove glazbene nade, kaže da joj je to izazov. "Ima jedna posebna mala zvijezda sa božanstvenim glasom, a to je mala Emma Uvalić. S njom smo snimili jednu prekrasnu pjesmu, autor glazbe je Zrinko Tutić, a ja sam pisala tekst i to mi je posebna radost", kaže. Kao prava Dalmatinka, Vilma ne može bez mora, pa se tako prije kraja radnog dana često povuče u osamu, gdje se prepušta mislima. No kad je ugledaju njezini sugrađani, spontano zapjevaju stihove koje potpisuje, a upravo to je i najviše veseli. "Ovdje sam dosta pjesama napisala kao što je "Isto nas more pere", duet Olivera Dragojevića i Alena Slavice. Sve je to nastalo gledajući u moje more i moju Dalmaciju", zaključila je Vilma.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene