Kako vam zvuči kombinacija tiramisua i jagoda? Ako još dodamo obećanje o izuzetno lakom i brzom receptu, onda ste spremni za slatki vikend!
Promotori kulinarstva već tjednima pripremaju neodoljiva jela pred kamerama inMagazina, a već u prvim danima njihovog emitiranja privukli su 400.000 gledatelja! Radni dani rezervirani su za jednostavne, a neodoljive kombinacije u rubrici 'Ručak za sutra s Podravkom', a u vrijeme opuštanja, vikendima, sladokusci među gledateljima inMagazina dolaze na svoje.
Tako smo uoči ovog vikenda u rubrici 'Vikend s Podravkom' doznali recept za kombinaciju koja jamči brzi nestanak s tanjura: tiramisu s jagodama.
Recept i savjete za uspješnije pripremanje je pripremila Karolina Pentek. Uživajte!
TIRAMISU S JAGODAMA
Kao što je možete poslužiti u različitim oblicima, tako nenametljivoj, ali finoj kremi za tiramisu možete dati i različite okuse, umjesto uobičajenoga s kavom i čokoladom - voćni.
1 kutija Tiramisu kreme Dolcela (100 g)
300 ml mlijeka
600 g jagoda
1 naranča
50 g šećera u prahu
2 Rum šećera Dolcela
200 g piškota
1 Šlag 5 + Dolcela (0,2 l)
Jagode očistite, operite, narežite na četvrtine, dok dio cijelih jagoda ostavite za ukrašavanje. Jagode, šećer u prahu, rum šećer, sok od naranče i malo ribane narančine kore lagano promiješajte i pustite da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme piškote narežite na manje komade. Tiramisu kremu pripremite prema uputi na kutiji.
U veliku staklenu zdjelu ili manje čaše na stalku stavite sloj narezanih piškota, dio jagoda, dio Tiramisu kreme i na to složite malo jagoda. Slažite dalje istim redoslijedom dok ne potrošite namirnice. Dobro ohladite u hladnjaku.
Tiramisu s jagodama pospite kakaom u prahu, ukrasite šlagom 5+ i svježim jagodama te poslužite.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook