Hollywoodski trend?

Hollywoodske dive očito su primjer žena koje ne žive prema pravilima.

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Život pod reflektorima za brojne holivudske zvijezde toliko je uzbudljiv da ga ne bi mijenjali ni za što.

Šetnje crvenim tepisima, horde vrištećih obožavatelja, glamur i slava za mnoge su holivudske zvijezde sve što im je potrebno za sreću. Uzbudljiv život pod reflektorima nekima je privlačniji od roditeljstva, zbog čega su se odlučili odreći te opcije.

Pogledaj i ovo showbuzz mamma mia Slavne žene koje ne žele biti majke - ovo su njihovi razlozi

'Vjerojatno biti slobodan od nečega i moći biti na taj način u vlastitoj kontroli, kreator vlastitog života izgleda u nekom razdoblju naših života vrlo atraktivno i vrlo primamljivo i čini nam se da smo na taj način postigli ono što smo željeli', kaže Ljubica Uvodić Vranić, psihologinja.

Svoje snove tako je uspješno ostvarila glumica Cameron Diaz, koja je svojevremeno u izjavama za medije priznala da majčinstvo nije na njezinoj listi prioriteta.

'Imam nevjerojatan život, koji ne bi bio toliko nevjerojatan da imam djecu. Svatko ima pravo na svoj odabir pa tako i ja', kaže Cameron Diaz.

Sličnog je razmišljanja i glumica Renee Zellweger.

'Majčinstvo nikada nije bila moja ambicija. Ne planiram ništa u životu pa tako ni to. Ako se dogodi, odlično. Ako ne, nema veze', kaže.

Jedna od najuspješnijih žena u svijetu inozemnog showbiznisa Oprah Winfrey među prvima je otvoreno govorila o svojem izboru, tvrdeći kako nikada nije željela biti majka jer je to za nju prevelika odgovornost. Pod pritiskom i očekivanjima okoline nisu popustile ni Kim Catrall te oscarovka Hellen Mirren.

Ovakav stil života nije karakterističan samo za žene. Najpoželjniji holivudski neženja George Clooney do svoje 53. godine uspješno je bježao od očinstva i braka, stavljajući glumu na prvo mjesto, no za njega se možda ponešto i promijeni najavljenim vjenčanjem.

Naoko holivudski trend sve je popularniji kod mladih žena i muškaraca. Karijera i osobni uspjeh postali su glavni cilj mlađih generacija, a prema statistikama, na prvo dijete velik broj žena odlučuje se tek oko 30-te godine.

Moda, reklama ili emancipacija, kako god to imenovali, holivudske dive očito su primjer žena koje ne žive prema pravilima.

Cijelu priču pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene