Fotografije iz mladosti Olivera Dragojevića, one s vjenčanja sa suprugom Vesnom, s Borisom Dvornikom, Zdenkom Runjićem te različiti detalji iz Oliverova privatnog života - sve je to sadržano u njegovoj nedavno objavljenoj biografiji. Knjiga "Oliver: Trag u beskraju" predstavljena je u Zagrebu u društvu brojnih glazbenika koji su i zapjevali Oliverove pjesme.

Galerija


Fotografije iz obiteljskih albuma samo su dio najopsežnije biografije posvećene Oliveru Dragojeviću. "Oliver: Trag u beskraju", autora Zlatka Galla, treća je, ali i posljednja knjiga koju je posvetio tom legendarnom pjevaču.

Vezani članci Vesna Dragojević (Foto: IN Magazin) Vesna Dragojević o životu i posljednjim danima voljenog supruga Olivera: ''Još ne znam da je umro'' Oliver Dragojević (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Prošlo je godinu dana od smrti Olivera Dragojevića: Snagu, pozitivu i skromnost zadržao je do samog kraja

''Knjiga je, nažalost, konačna, Olivera više nema s nama. Mislim da ove generacije koje ga pamte, koje znaju njegovu glazbu, da će do kraja života nositi te emocije, te melodije i taj njegov osebujni i jedinstveni glas'', zaključio je Zlatko Gall. 

Ova knjiga donosi mnogo nepoznatih ili manje poznatih detalja iz Oliverova života, posebice iz njegova najranijeg djetinjstva. Gall piše o Oliveru kao glazbeniku i kao osobi, a njegov karakter zavoljeli su svi koji su imali priliku upoznati ga i družiti se s njim.

''Odlike velikih ljudi, velikih umjetnika jesu te da su zapravo jako skromni, da se znaju jako dobro pošaliti na svoj račun'', objašnjava Gall. 

Svi se slažu da im je bila čast poznavati se, a nema tko se nije osjećao kao da je s njegovim odlaskom izgubio najboljeg prijatelja. Baš tako osjećali su se mnogi onih dana kada smo se opraštali od Olivera.

''Zapravo, ta količina emocija na sam dan vijesti o njegovoj smrti i te pjesme koje se non-stop vrte svuda pokazuju da je taj čovjek svojim glasom dotaknuo mnoge'', zaključio je Zlatko. 

Zato je poseban izazov za glazbenike bio na predstavljanju ove biografije pjevati Oliverove hitove.

''Njegove su pjesme toliko puta obrađene, ali zapravo se nitko od nas ne može približiti originalu'', kaže Mia Dimšić.

Oliver je samo jedan jer:

''On je doista živio glazbu koju je izvodio'', kaže Zlatko Gall. 

 ...i zato je njegov trag doista zapisan u beskraju.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.