Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkom Zoo-u žive endemske vrste kojima se ne može pohvaliti niti jedan drugi zoološki vrt na svijetu.


Uspoređivati britansku prijestolnicu i hrvatsku metropolu u bilo kojem pogledu, bilo bi smiješno. No u obje se trenutno odvijaju inventure. Naime, zaposlenici londonskog zoološkog vrta već tjedan dana popisuju sve jedinke od ukupno 800 vrsta životinja koje su tamo našle svoje mjesto pod suncem. 'Činimo to kako bismo uvidjeli koliko smo bili uspješni u protekloj godini, kako bismo pratili prinove i dobro pazili na sve ono što se događa sa zbirkom', za Reuters je izjavio menadžer londonskog zoološkog vrta Mark Habben.

Morrissey - 'Ne vidim razliku između jedenja životinja i pedofilije'

Vezani članci Slika nije dostupna Mama gorila pokvarila zabavu: Ne druži se s neznancima! Slika nije dostupna Najstarija gorila proslavila 53. rođendan

S obzirom da je kudikamo manji, zagrebački Zoo već je pri kraju sa svojom inventurom. 'Još moramo provjeriti točnost podataka, ali za sada brojke pokazuju da imamo oko 310 vrsta i oko 5700 jedinki', rekao nam je edukator zagrebačkog Zoo-a, Tomislav Krizmanić.

Da bi došli do tih brojeva, djelatnici su, osim simpatičnih merkata, deva, rakuna i drugih većih vrsta, morali prebrojiti i one najmanje stanovnike zagrebačkog ZOO-a.

'Tu su velike mogućnosti za pogrešku i onda prebrojavate po 10 -15 puta dok ne dobijete iste brojke i onda je to u redu', objasnio nam je Krizmanić.

Djelatnici zagrebačkog Zoo-a posebno su ponosni na to što u njihovim nastambama obitavaju endemske vrste kojima se ne može pohvaliti niti jedan drugi zoološki vrt na svijetu. O kojim je životinjama riječ pogledajte u prilogu In Magazina.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook