Vraćaju se

Davno zaboravljeni običaji: 'Kod Indijanaca žene biraju muškarce sa kopljem, označe ga'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Winnetou se vratio u Hrvatsku! Legendarni poglavica plemena Apaša ponovno jaše netaknutom prirodom Lijepe naše.

Zvukovi američkog Divljeg zapada,u kožu odjeveni tamnoputi crnokosi muškarci i žene. Ovakvi prizori zateći će vas ako se ovih dana nađete u blizini Breza kraj Novog Vinodolskog. U tijeku je snimanje legendarnog Winnetoua.

Pogledaj i ovo Olivia Culpo (Foto: Instagram) Seksepilno izdanje Umalo pokazala previše: Lijepoj brineti ne smeta ni muljeviti pijesak dok pozira u mini bikinijima

'Mi smo Apači ratnici. S tim da večeras je slavlje. Slavimo odlazak ljeta, dolazak jeseni. Imamo proslavu paljenje nešto slično hrvatskim ivanjskim danima, recimo', rekao je Darko Perajić, statist.

PRILIKA Ponuda kakva se ne viđa često na Zavodu za zapošljavanje

Legendarnog Winnetoua ovaj put utjelovio je najpoznatiji albanski glumac Nik Xhelilaj. Nik je u proteklih nekoliko godina postao najveća filmska zvijezda u svojoj zemlji, a velik uspjeh postigao je s češko-albanskim filmom "Tuga gospođe Snajdrove", koji je bio i njihov kandidat za nagradu Oscar.

'Upoznajem Winnetoua dan po dan. To je dugo putovanje, ali mislim da sam na pravom putu. Osjećam se jako dobro. Ima mnogo hrvatske ekipe i rade jako dobar posao', kaže Nik.

Ovaj put u Lijepoj našoj će se snimiti tri filma. Središnja je tema filma prijateljstvo između Winnetoua i Old Shatterhanda, ljudi iz dviju različitih kultura, u to vrijeme neprijateljskih. Njihovo prijateljstvo koje nadilazi kulturne ratove. Winnetouova "brata po krvi" Old Shatterhanda kao i Sama Hawkinga glume najpoznatije njemačke glumačke zvijezde koje je oduševila ljepota Hrvatske prirode.

Dobro poznata igra kauboja i Indijanaca za tisuće statista je postala stvarnost. A glavni uvjet za dobivanje uloge bio je egzotičan izgled. Osim što glume u filmu koji će vidjeti milijuni ljudi, statisti su dobili priliku i naučiti neke stvari o indijanskoj kulturi.

'Kod Indijanaca žene biraju muškarce sa kopljem, označe ga. To je privilegija žena', objasnio je Darko Galić.

Planirano je da novi Winnetou bude prikazan za Božić 2016. godine, kada će milijuni Nijemaca na malim ekranima gledati Indijance i kauboje kako se sukobljavaju po hrvatskim poljima i kanjonima.

Prilog u cijelosti pogledajte u prilogu inMagazina.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene