Osvajaju samopouzdanjem

Dugo ih nismo vidjeli: Leonarda, Fani i Maja vraćaju se na modne piste i naslovnice

Fani Čapalija (Foto: John Pavlish) Fani Čapalija (Foto: John Pavlish) John Pavlish 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Fani Čapalija (Foto: IN Magazin) Leonarda Boban (Foto: IN Magazin) Maja Vračarić (Foto: IN Magazin) Maja Vračarić (Foto: IN Magazin) Maja Vračarić (Foto: PR) +0 Fani Čapalija (Foto: John Pavlish) Galerija

Slavni top modeli poput Cindy Crawford, Claudije Schiffer ili Naomi Campbell ponovno se vraćaju na modne piste i naslovnice brojih časopisa. Trend je to koji je zahvatio i Hrvatsku. Tako se nedavno pred fotoobjektve, nakon dugogodišnje stanke, vratila i Leonarda Boban, a u samo nekoliko mjeseci dvije kampanje odradila je i nekadašnja Miss Maja Vračarić.

Nekadašnja Miss Sisačko-moslavačke županije, a danas direktorica direkcije izbora za Miss Maja Vračarić, nakon godina stanke, vratila se pred fotoobjektive. Nedavno je tako snimila kampanju s našim poznatim dizajnerom Zoranom Aragovićem.

Pogledaj i ovo In Magazin: Denis Dumančić - 3 O braku, bendu, djetinjstvu... Denis Dumančić otkrio s kojim je kandidatom showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' povezan: ''Nisam znao da ima taj talent, strašno mi je''

"Prijateljski kako to obično uvijek ide, Zoran i Leon pričali smo o tome, da je to oni bi nešto htjeli posnimiti i tad smo se nalazili na Krku, kako ja volim snimanja i bez obzira što možda moje godine baš to ne dozvoljavaju, ali ne bih se čak niti s tim složila, tako da smo prijateljski rekli ajmo probat pa vidjet kako će ispast i ispalo je super" otkrila nam je Maja. 

To joj je druga kampanja u samo nekoliko mjeseci. Priznaje kako joj je sada snimanje bilo mnogo lakše odraditi.

"Kad si djevojka, pogotovo s nekih 18, 19, 20 godina nemaš još dovoljno samopouzdanja, zapravo se želiš puno više svidjeti svima oko sebe, a najmanje sebi i prihvaćaš sve moguće kritike na svoj račun. S 40-im godinama tako mi je svejedno što će netko reći. Sve moje mane i dalje su moje", zaključila je Maja.

Modelingu se za potrebe jedne kampanje vratila i modna dizajnerica i bivši model Leonarda Boban. Nakon tri desetljeća, majka petero djece ponovno je stala pred objektiv i oduševila obožavatelje. 

"Moda trpi mene, haha, ne trpim ja za modu", priznala je Leonarda.

Prije 26 godina Fani Čapalija nosila je titulu najljepše Hrvatice i Europljanke. Prije samo nekoliko tjedana vratila se u ulogu u kojoj je dugo nismo vidjeli. Snimila je kampanju za jedan brend sunčanih naočala te pokazala da i dalje zna zablistati u ulozi modela.

"Kako kaže ona pisma - takva sam i gotovo haha. Pazim ali ništa sad pretjerano nego eto, uvijek sam više manje ista za sada" otkrila nam je Fani.

Pauzu nikad nije imala Zvončica Vucković. Naša najdugovječnija manekenka radi punom parom. Iako su takozvani zreliji modeli već odavno praksa, taj trend samo se širi. U posljednje vrijeme dizajneri sve češće posežu za slavnim top modelima poput Cindy, Naomi i Claudije. One i dalje osvajaju onim što mlađe djevojke nemaju - samopouzdanjem.

"Mislim da je došlo naprosto do promjene jer dosta razvikanih i skupih brendova su krenuli upravo u tom smjeru. Zašto? Zato što žene u nekakvih 30-tim, 40-im, 50-im i dalje se vole lijepo obući i dalje vole koristit kozmetiku i make-up i parfeme i sve što ide s tim. I uređivat kosu, to što su one napunile godine, postale su zrelije i točno znaju što žele i što ne žele, tako da mislim da su se više okrenuli kupcima", smatra Maja.

Zbog tog trenda mnogi su se zapitali je li modna industrija, koja je dosad bila naklonjena samo mladih licima i tijelima, napokon prihvatila žene u zrelim godinama. Pravi razlog takvom pristupu, jest u tome što ljudi iznad 60 godina čine najveću rastuću grupu konzumenata na svijetu.

"Nije normalno prezentirati brend, koje trebaju koristiti žene od 40, 50 godina, a pokazuje se na licu od djevojke od 20", zaključila je.

No ovaj trend samo je pokazatelj da mladost nije jedini sinonim za ljepotu te da ljepota ne poznaje godine.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene