Najpolularniji njemački glumac svoje generacije Tom Wlaschiha zaljubljen je u Hrvatsku. U Lijepoj Našoj snimao je s Goranom Višnjićem, glumio u filmu Veljka Bulajića, a upravo mu je uloga u kultnoj seriji ''Igri prijestolja'' donijela svjetsku slavu. U ekskluzivnom razgovoru s našom Ivanom Nanut ispričao nam je koliko je puta obišao Hrvatsku, kojih se gradova najradije sjeća te što misli o našem popularnom glumcu Goranu Višnjiću.

Galerija


Možda vam njegovo ime ne zvuči poznato, ali Tom Wlaschiha jedan je od najpoznatijih njemačkih izvoznih proizvoda, koji već nekoliko godina uspješno gradi karijeru u američkim filmovima i serijama, zajedno s holivudskom elitom. Svjetsku slavu donijela mu je "Igra prijestolja". 

Vezani članci Glumci drže Sandru Bagarić (Foto: Dnevnik.hr) Velika proslava u hit-predstavi: Prije 25 godina Sandra Bagarić debitirala je na daskama koje život znače Prljavci kod predsjednice (Foto: Dnevnik.hr) Jajo otkrio što misli o rokerskom izdanju Predsjednice i priznao da u njemu još ima strasti

"Ispao je projekt iz snova. Kod prve audicije nisam znao o čemu je riječ. Bio sam na audiciji za drugu sezonu, a prva još nije bila izašla. NIsam imao pojma što je to. Ni producenti nisu očekivali toliki uspjeh. Nije tajna da kao glumac ulogu kojom ćete se probiti i na tome ću uvijek biti zahvalan "Igri prijestolja", piznao je.

Tom je nekoliko puta bio u Hrvatskoj, a može se pohvaliti i besprijekornim izgovaranjem imena mjesta u kojima je bio.

"Bio sam u Kaštel Gomilici i u Šibeniku nekoliko dana", otkrio nam je glumac.

Trenutačno je najpopularniji njemački izvozni glumac, a imao je priliku raditi i s našim Goranom Višnjićem te Veljkom Bulajićem.

"Da, bilo je sjajno, super smo se proveli. I on je slijedio snove, riskirao je i to cijenim, i sjajan je glumac. Film "Bijeg od mora" Veljka Bulajića nažalost još nije izašao ali radio sam s Dijanom Vidušin, naprimjer, sjajnom glumicom. Bilo nam je super", otkrio je.

Tom je u Hrvatskoj bio više od 20 puta, točnije proputovao ju je.

"Da, proputovao sam je nekoliko puta. Imam jako dobrog prijatelja iz Hrvatske koji živi u Njemačkoj i odlučili smo se na to jer smo htjeli vidjeti spomenike Bogdana Bogdanovića. One velike koje je posvuda izgradio u doba Jugoslavije, put nas je vodio duž tih spomenika.

Na televizijskom festivalu Tom je promovirao novu impresivnu i raskošnu seriju, djelomično snimljenu prema kultnom istoimenom njemačkom klasiku iz 1981. godine ''Das Boot''. Radnja je smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata te donosi priču o putovanju poznate podmornice. Fokusira se jednako i na Nijemce, kao i na francuski pokret otpora i saveznike.

"Dvije su narativne linije, jedna u podmornici i druga na kopnu, moj je lik šef Gestapa. Mislim da je to pravodobna serija, prošlost se lako zaboravlja pa je naša serija dobar podsjetnik.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Meghan i Harry u tajnosti odveli sina na ljetovanje, odabrali jednu od hit destinacija