Prošla godinu dana

'Bilo mi je teško, Whitney je preminula na moj rođendan'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svijet se danas prisjeća glazbene dive Whitney Huston koja je tragično preminula na današnji dan prije točno godinu dana. Ime karizmatične pjevačice, zauvijek će ostati upisano u povijest glazbe.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Whitney Houston (Foto: Profimedia) Nikada prežaljena Tragična smrt zvijezde sve je šokirala: Iza svjetla pozornice prolazila je kroz noćnu moru koja ju je i koštala života

Prije točno godinu dana napustila nas je jedna od najvećih glazbenih diva, Whitney Houston.

'To je bilo jako teško za mene jer je moj idol preminuo na moj rođendan. Ona nije s nama fizički, no tako sam zahvalna Bogu što sam s njom razgovarala i rekla joj što osjećam i koliko mi je značila', poručila je pjevačica Brandy.

Obdukcijom je utvrđeno kako je 48 godišnja diva umrla od kombinacije alkohola i lijekova. Kao pjevačica izvanrednih vokalnih sposobnosti, Whitney Houston zauvijek će ostati upisana u glazbenu povijest.

Whitney Elizabeth Houston rođena je 9. kolovoza u New Jerseyju. S 11-godina počela je pjevati u dječjem gospel zboru, a podršku su joj pružale rođakinja Dionne Warwick i kuma Aretha Franklin. Nakon što je kratko radila kao model i glumica, Houston je 1985. izdala svoj prvi album. Drugim studijskim albumom iz 1987. zasjela je na prvo mjesto Bilbordove ljestvice. Uskoro će dobiti nadimak "The Voice", odnosno "Glas".

1992. udala se za pjevača Bobbyja Browna. Sljedeće godine dobili su kćer Bobbi Kristinu. Njihov odnos od početka je bio pod povećalom javnosti koja je pjevača krivila za probleme koje je Whitney imala s alkoholom i drogama. Njihov turbulentni brak okončan je 2007. godine.

Prošlo je godinu dana

Whitney je izdala sedam studijskih albuma, prodala oko 170 milijuna cd-a i osvojila šest Grammyja. Njezinih čak 11 pjesama bilo je na prvom mjestu Billboardove ljestvice. No, nažalost njezina karijera naglo je prekinuta 11. veljače prošle godine. Uoči dodjele Grammyja Whitney Huston pronađena je mrtva u kupaonici hotelske sobe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene