Zašto žene često u vlastitim redovima stvaraju najgoreg neprijatelja - drugu ženu. Umjesto da se poput većine muškaraca drže zajedno, pripadnice ljepšeg spola iza leđa će svoju poznanicu ogovarati, doživljavati je kao konkurenciju ili zavoditi njezina supruga.


U posljednjih 100 godina žene su učinile gotovo sve što je bilo moguće kako bi se izborile za jednakost spolova. No negdje na tom putu jednakosti spotaknule su se o vlastite napore.  I umjesto sestara jedne drugima, kako kaže američki Huffington post, postale vučice i često ružno govore jedno protiv druge.

Vezani članci Kontracepcija Objavljen Atlas kontracepcije: Hrvatska u crvenom, zdravlje je sve skuplje, žene i dalje na udaru Quo Vadis Aida Film o Srebrenici odnio glavne nagrade na "europskim Oscarima" u Berlinu, proglašen je i filmom godine

NOVI FILM Jasmile Žbanić: Karizmatična Flora brak Bosanca i Francuskinje stavlja na kušnju

'Nisam nikad čula direktno u facu, ali iza leđa je bilo toga sigurno', kaže pjevačica Pamela Ramljak. Iznimka je redateljica Jasmila Žbanić: 'Ja sam do sada u svijetu filma nailazila stvarno na veliku pomoć i solidarnost'.

'Generalno možemo govoriti da smo iz jednog ekstremnog kolektivizma prešli u ekstremni individualizam, silno kompetitivno, tržišno orijentirano natjecanje, i naravno da se to spusti na razinu svakog pojedinca i općenito bez obzira na to je li muškarac ili žena, fali zajedništva, fali sinergije, dapače svatko traži svoju poziciju, razlike su važnije od sličnosti i na žalost u funkciji preživljavanja događaju se i takve stvari', kaže profesor Boris Blažević.

Iz poštovanja prema trudu onih koje su im krajem 19. stoljeća otvorile put ka slobodi i jednakosti, žene bi odmah trebale prestati činiti jedne ove stvari jedne drugima:
Zvati se pogrdnim imenima, komentirati izgled, zavoditi tuđe muškarce, okrivljavati ih za prevaru, širiti glasine, otkrivati tajne, te glumiti nešto što nismo.

Kako bi prestale činiti sve navedeno, žene bi, kažu stručnjaci, napokon trebale preuzeti svoj život u vlastite ruke.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju