Moguće i kod nas

Terapija suncem: Kako zdravo tamniti baš poput zvijezda

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Imate svijetlu kožu, alergiju ili se ne želite izlagati suncu, no želite lijep, preplanuli ten. S tim problemom se susreću i brojne poznate osobe, a rješenje je odnedavno dostupno i kod nas.

S obzirom na sve veći broj oboljelih od melanoma ili raka kože, rješenja se traže na različitim stranama. Uz već popularni spray ten, razvila se i nova metoda - fototerapija ili terapija suncem.

Pogledaj i ovo In Magazin najdugovječnija lifestyle emisija Možete li vjerovati da je od ovih prizora prošlo već 15 godina? "U početku ne možeš ni sanjat da će to toliko dugo trajati!"

Od 1. siječnja sunčanje u solariju je zabranjeno u ovoj zemlji!

'Ovaj tretman fototerapijom je zapravo preporučljiv svima. Pogotovo inače za one koji se boje izlagati suncu. Tu mislim prvenstveno na jako svijetle kože, za kože sklone alergijama, kože koje su već u nekoj zrelijoj dobi gdje se isto sprečava jer tretmanom isključujemo mogućnost dehidracije kože i nastajanja nekih ružnih nuspojava, koje inače nastaju izlaganjem suncu', rekla je magistrica farmacije Olgica Slavujević.



Iako tretman fototerapijom neodoljivo podsjeća na solarij, od njega se prilično razlikuje. 'Zelena i crvena fototerapija. Zelena terapija-  u uređaju su zelene lampe koje potiču pigmentaciju, odnosno tamnjenje kože i opuštaju kožu, a s kombinacijom s crvenim kolagenskim lampama koje potiču izlučivanje kolagena. Tako da kombinacija te dvije terapije, dobiva se rezultat jedna prekrasna preplanula, zdrava, zategnuta koža', objašnjava Slavujević.

Mia Kovačić blista u eNVy room vjenčanici - Otkrila i kako vidi svoj poseban dan

Tretman fototerapijom prvenstveno je bio namijenjen osobama koje su imale neku vrstu kožnog oboljenja. Jedan je to od razloga zbog kojih se na ovaj tip tamnjenja odlučila i voditeljica Mia Kovačić. 'Bila sam dosta u strahu s obzirom da ja imam i neurodermitis i seboreju, dosta sam zahtjevni klijent. No, međutim, meni je to onako baš leglo savršeno za kožu i naravno ti povećavaš ovisno koliko želiš', rekla je Mia.

Pogledajte kako izgleda cijeli tretman u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene