Tedi o Vinku

Kao da je slutio da najboljeg prijatelja vidi zadnji put...

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako su njegovi najbliži; obitelj i prijatelji znali da mu se početkom listopada zdravstveno stanje pogoršalo svi su se nadali da će Vinko izboriti bitku za život. No trogirski slavuj u noći sa subote na nedjelju je usnuo zauvijek.

Vođen  lošim predosjećajem Cocin prijatelj glazbenik Tedi Spalato u subotu je u dva navrata odlazio u splitsku bolnicu. Prvi puta liječnici ga nisu pustili na jedinicu intenzivnog liječenja, no on se vratio nekoliko stati kasnije upravo u društvu Vinkovog brata Duje. Kao da je znao da svog prijatelja gleda posljednji put.

'Bilo je 5 sati popodne, Na intenzivnoj. Nisu nam dali da uđemo u prostor, samo smo provirili unutra, To je već bila koma, tako da se moglo očekivat svaki trenutak da će preminut', tužan je glazbenik Tedi Spalato. 'Izgubili smo i čovika, prijatelja, velikog umjetnika i još će se godinama to ćutit i osjećat u našim srcima jer je ostavio veliki trag, Neizbrisiv trag na hrvatsku glazbu, na dalmatinsku pismu', ističe.

Pogledaj i ovo showbuzz Zlato moje Šibenski slavuj: 'Više se zapravo ni ne sjećam kako je bilo kad nisam bio otac'

>> 'Nekako je sebi napisao epitaf, Coce je zaslužio da napunimo Poljud'

S odlaskom pjevača nesvakidašnjeg talenta ne može se pomiriti ni Oliver Dragojević. ''U stvari otišao je čovjek, velik, pošten, dobar', kaže Oliver.

Tužno je u petak bilo i u Cocinom voljenom Togiru. Njegovi sugrađani još uvijek ne mogu vjerovati da ga više neće vidjeti kako šeta ispod zida Kamerlenga kojeg je opjevao u svom velikom hitu 'Mirno spavaj Ružo moja'. Zauvijek će ostati neostvarena želja Nene Ninčevića i Gorana Karana da u mjuziklu „Naša bila štorija" za koju su skladali glazbu jednu od glavnih rola zaigra čovjek  koji je u Firenzi na kazališnim daskama pjevao i u krugu Luciana Pavarotia.

'Legenda dalmatinske glazbe, onako jedan od najizvornijih glasova uopće. Ja ga pamtin još od kad je piva prvoga tenora u klapi Trogir, kad su klape, zapravo, tek sticale svoj status tamo krajem 70-tih, početkom 80-tih godina. Bog mu da mira duši gdje god da je, a moje saučešće najiskrenije njegovoj familiji', ističe glazbenik Goran Karan.

Vinko Coce biti će sahranjen u ponedjeljak u 16 sati na trogirskom groblju.  Pjevačevi štovatelji i suradnici izrazili su želju da se posljednji puta od legende dalmatinske pisme oproste komemoracijom na splitskom Poljudu kojeg je toliko volio. Adio barba Vinko! Živjet ćete vječno kroz svoje pjesme.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene