'Šil Dil Daj'

Svirao sa Severinom, a onda postao najbolji tamburaš: 'Dobro je biti kralj'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Rade Šerbedžija je 2008. godine u Deronjama, selu s najviše glazbenika po stanovniku, otvorio prvi svjetski tamburaški festival. Na njegovu posljednjem, osmom izdanju, održanom na petrovaradinskoj tvrđavi, trijumfirao je sastav iz Vinkovaca ''Šil Dil Daj'', koji je u vrlo jakoj konkurenciji osvojio nagradu za najbolji orkestar.

Ovi iskusni glazbenici sastali su se u ljeto 2013. i nakon samo dvije godine postojanja osvojili svojevrsno svjetsko prvenstvo u tamburici. Daniel Meseljević okitio se i nagradom za najboljeg primaša. 'Pa osjećaj je ono, što kaže Mel Brooks, dobro je biti kralj. Mislim da sam sve rekao u tome', rekao je skomno Daniel.

Pogledaj i ovo Severina - 2 ''koliko lijepa žena!'' Seve iznenadila objavom fotografije koju od nje nitko nije očekivao, evo zašto je posebna: ''Do sada najljepša slika, anđeli ti sliče!''

'Dobra glazba nas je okupila, dobra instrumentalna kvalitetna svirka i to nas je ponukalo da se sastanemo i da radimo zajedno. Na kraju krajeva evo vide se rezultati', rekao je Juraj Jurčić.

Tamburaši pomaknuli granice i oborili rekord: Evo što su snimili u 24h!

'Nedavno smo pobijedili baš u Kaptolu, isto tamburaški festival, jako je bilo lijepo. Iznenadili smo se... Ali isto tako nismo došli po nagradu, nego ono ajde da sudjelujemo, kad ono e pa vi ste prvi, najbolja pjesma i tako to dođe', rekao je Zvonimir Rukavina.

Daniel je radio i s jednom od najvećih domaćih zvijezda, Severinom. 'A nekih pet, šest godina smo zajedno radili, ja sam bio u sastavu pratećeg benda i to je divno iskustvo. Kakva je Severina profesionalno? Severina ko Severina, profesionalna. I lijepi pozdrav ako gleda', rekao je Daniel.

Što su još otkrili dečki iz sastava 'Šil Dil Daj' pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene