Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rade Šerbedžija je 2008. godine u Deronjama, selu s najviše glazbenika po stanovniku, otvorio prvi svjetski tamburaški festival. Na njegovu posljednjem, osmom izdanju, održanom na petrovaradinskoj tvrđavi, trijumfirao je sastav iz Vinkovaca ''Šil Dil Daj'', koji je u vrlo jakoj konkurenciji osvojio nagradu za najbolji orkestar.


Ovi iskusni glazbenici sastali su se u ljeto 2013. i nakon samo dvije godine postojanja osvojili svojevrsno svjetsko prvenstvo u tamburici. Daniel Meseljević okitio se i nagradom za najboljeg primaša. 'Pa osjećaj je ono, što kaže Mel Brooks, dobro je biti kralj. Mislim da sam sve rekao u tome', rekao je skomno Daniel.

Vezani članci Severina Severina otkrila velike planove pa sve oduševila, a nikome nije promaknuo ni dekolte koji je istaknula Igor Kojić Igor Kojić više ne prati samo Severinu na Instagramu, dodao je još jedan profil pa sve iznenadio odabirom

'Dobra glazba nas je okupila, dobra instrumentalna kvalitetna svirka i to nas je ponukalo da se sastanemo i da radimo zajedno. Na kraju krajeva evo vide se rezultati', rekao je Juraj Jurčić.

Tamburaši pomaknuli granice i oborili rekord: Evo što su snimili u 24h!

'Nedavno smo pobijedili baš u Kaptolu, isto tamburaški festival, jako je bilo lijepo. Iznenadili smo se... Ali isto tako nismo došli po nagradu, nego ono ajde da sudjelujemo, kad ono e pa vi ste prvi, najbolja pjesma i tako to dođe', rekao je Zvonimir Rukavina.

Daniel je radio i s jednom od najvećih domaćih zvijezda, Severinom. 'A nekih pet, šest godina smo zajedno radili, ja sam bio u sastavu pratećeg benda i to je divno iskustvo. Kakva je Severina profesionalno? Severina ko Severina, profesionalna. I lijepi pozdrav ako gleda', rekao je Daniel.

Što su još otkrili dečki iz sastava 'Šil Dil Daj' pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook