Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rade Šerbedžija je 2008. godine u Deronjama, selu s najviše glazbenika po stanovniku, otvorio prvi svjetski tamburaški festival. Na njegovu posljednjem, osmom izdanju, održanom na petrovaradinskoj tvrđavi, trijumfirao je sastav iz Vinkovaca ''Šil Dil Daj'', koji je u vrlo jakoj konkurenciji osvojio nagradu za najbolji orkestar.


Ovi iskusni glazbenici sastali su se u ljeto 2013. i nakon samo dvije godine postojanja osvojili svojevrsno svjetsko prvenstvo u tamburici. Daniel Meseljević okitio se i nagradom za najboljeg primaša. 'Pa osjećaj je ono, što kaže Mel Brooks, dobro je biti kralj. Mislim da sam sve rekao u tome', rekao je skomno Daniel.

Vezani članci Severina U mračnoj pozadini nazire se Severinin bujni dekolte, a izdanje u kojem je pozirala ostavilo je njezine pratitelje bez teksta Severina - 1 Što starije, to ljepše! Poznate Hrvatice iskreno govore kako se nose s godinama koje lete

'Dobra glazba nas je okupila, dobra instrumentalna kvalitetna svirka i to nas je ponukalo da se sastanemo i da radimo zajedno. Na kraju krajeva evo vide se rezultati', rekao je Juraj Jurčić.

Tamburaši pomaknuli granice i oborili rekord: Evo što su snimili u 24h!

'Nedavno smo pobijedili baš u Kaptolu, isto tamburaški festival, jako je bilo lijepo. Iznenadili smo se... Ali isto tako nismo došli po nagradu, nego ono ajde da sudjelujemo, kad ono e pa vi ste prvi, najbolja pjesma i tako to dođe', rekao je Zvonimir Rukavina.

Daniel je radio i s jednom od najvećih domaćih zvijezda, Severinom. 'A nekih pet, šest godina smo zajedno radili, ja sam bio u sastavu pratećeg benda i to je divno iskustvo. Kakva je Severina profesionalno? Severina ko Severina, profesionalna. I lijepi pozdrav ako gleda', rekao je Daniel.

Što su još otkrili dečki iz sastava 'Šil Dil Daj' pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook