Ona je prvenstveno majka, a zatim plesačica i kondicijska trenerica Dinama. Uz to što je bila članica žirija Plesa sa zvijezdama, pjeva u zboru, dovršava doktorski studij i radi na fakultetu kao vanjska suradnica. Kako Tamara Despot uspijeva organizirati svoje vrijeme i koga smatra apsolutnim pobjednikom showa Nove TV, ispričala je Niki Blažev.

Galerija


''Na prvo mjesto bi definitivno stavila ples, to je moja ljubav, ja sam rođena s tim i tako to od malena, onda ide nogomet i onda ide zbor'', objasnila nam je Tamara Despot za početak. 

Vezani članci Paula Jeričević Zgodna Paula u ovakvom izdanju užarila društvene mreže, naporni treninzi bome su joj se isplatili Ples sa zvijezdama (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Oduševili su sve: Zvijezde i njihovi partneri pokazali što su dosad naučili za show "Ples sa zvijezdama"

A u svemu tome je, naravno, prati i najveća obožavateljica, njezina kći.

''Pa, ja pjevam u zboru, pa i ona pjeva u zboru, strašno voli plesati. A mislim, ona je jako mala pa još oponaša mene u svemu što radim, dosta vremena provodi sa mnom na stadionu. Meni je fascinantno kako ona ne dodaje loptu rukom nikada, uvijek nogom. To je valjda jer se kreće tu po terenima'', govori nam Tamara Despot. 

Tamara je na nogometne terene došla sasvim slučajno, kao plesačica koja će s nogometašima raditi na njihovoj koordinaciji, no ubrzo joj je nogomet prirastao srcu i on je, kaže, sada njezin život.

''Možda u početku prije 19 godina kad sam došla u Dinamo mi je bilo malo teško i čudno jer ja dominantno dolazim iz sporta gdje ima i muškaraca i žena. Bilo mi je teško jer sam bila jedina trenerica koja je stajala ispred igrača, ali ja sam sad zbilja na jednoj razini gdje apsolutno nema ni moj spol veze, ja sam profesionalac, oni me tako tretiraju i maksimalni respekt uvažavam kod svojih igrača'', govori nam Tamara. 

Spoj nogometa i plesa uistinu je neuobičajen, a iako je profesionalna plesna karijera iza nje, ples je i dalje sastavni dio njezina života.

''Ja zapravo uvijek kad plešem, bilo na nekom predavanju da radim sa svojim plesačima u reprezentaciji ili da radim s rekreativcima, ja plešem s njima i uživam u tome. Jednostavno je to takva vrsta sporta i umjetnosti gdje moraš izražavati sebe. Koliko ti dobro izražavaš sebe i demonstriraš svojim plesačima, toliko dobro te oni slijede'', objašnjava. 

A kao prirodan nastavak plesne karijere došlo je i mjesto članice žirija u ''Plesu sa zvijezdama''. To joj je iskustvo, kaže, bilo opuštajuće, no kada se radi o pobjedniku showa, mišljenje publike i ono Tamarino se ipak razlikuju jer bi Tamara za pobjednicu izabrala Viktoriju Đonlić Rađu.

''Ja sam zapravo sretna što mi u žiriju nismo odlučivali tko će biti pobjednik PSZ-a jer je to jedna vrlo teška odluka. S druge strane po meni je ona apsolutna pobjednica PSZ-a. Ono što ja smatram plesom, s aspekta tehnike, izražajnosti, partnerskog odnosa, kretanja po plesnom podiju, to je apsolutno ona imala'', priznala nam je Tamara. 

Nakon završetka Plesa sa zvijezdama, Tamara, vjerujemo, ima mnogo više vremena za svoju treću ljubav - pjevanje.

''Zbor je jedna stvar na koju ja dođem i apsolutno ne razmišljam ni o čemu. Ovo si cijelo vrijeme, i u nogometu i u plesu vezan za kretanje, pa kako šta poboljšati, pa jesam li dobro pristupila igračima, pa možda nisam, da li je dobro isprogramiran trening ili nije, a na zboru dođem, sjednem i 2 sata ne razmišljam o ničemu'', iskrena je Tamara. 

Uz sve poslovne i privatne obveze, nada se da će sljedeće godine dovršiti doktorski studij, na kojem radi gotovo svaki dan. A tajna njezine uspješne organizacije leži u samo jednoj sitnici.

''Ja sam osoba koja jako puno voli učiti i koja na taj način održava sebe kroz život. Ja ne volim dosadu. Ja sam tip koji ne zna odmarati, ležati, svaki dan mi je isprogramiran od jutra da zadovolji sve moje nekakve potrebe. Mislim da je važno da ja u svemu što radim jako puno uživam'', rekla nam je. 

Reklo bi se: "Sve se može, kad se hoće", a Tamara to i dokazuje. Tako da dok uživate u onome što radite, ništa vam neće biti teško.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.