Domaće hit pjesme

Što nas čeka na Zagrebačkom festivalu? Sve smo otkrili!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nadolazeći Zagrebački festival pun je iznenađenja. Tako Denis Dumančić planira zaplesati poput Micka Jagera, Indira i njezina Colonia stihovima će opjevati žensku snagu... no to je tek početak!

Frontmanu grupe Pavel Aljoši Šeriću u prošloj godine se sve posložilo. Rasprodani koncerti, uspješan album i brak. A dio ovog slatkog životnog kolača svakako je i hit ''Čuvaj me''. Ovu, kako joj tepa, ''sporogoreću pjesmu'' grupa Pavel je predstavila na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, a godinu dana nakon, proglašena je i najemitiranijom pjesmom Festivala.

Pogledaj i ovo Indira Levak - 4 Prije petnaestak godina Isplivale su stare fotografije Indire Levak dok je još bila članica Colonije, odmah je primjetna jedna velika promjena!

Aljoša Šerić: 'Pjesma 'Čuvaj me' je bila sporogoreći hit!'

Svoje mjesto u radijskom eteru i na glazbenim ljestvicama pronašle su i ostale pjesme sa Zagreb festa. Stoga glazbenici s nestrpljenjem iščekuju i ovogodišnji. Naime, svega nekoliko dana nas dijeli od njegova 62. izdanja. Hrvatsko društvo skladatelja koje stoji iza festivala želi ovo događanje iskoristiti kao poligon za nove pop singlove. A glazbeno ruho i format festivala, prilagođeni današnjem vremenu, garantiraju njegovu dugovječnost.

Za svoju premijeru na Festivalu Teška Industrija će ostati vjerna svojem zvuku, baš kao i grupa Colonia koja spremna pjesmu 'Crveni ruž'. 'Radili smo je striktno za Zagrebački festival. Tekst je napisala moja supruga, a glazbu i aranžman ja. Ima neku svoju poruku, ohrabruje žene i potiče women power što je specifično za Indiru', kaže Boris Đurđević. 

Kvalitetne pjesme su one koje i čine festival takvim. A natjecateljski dio nije u prvom planu, iako stručni žiri postoji koji bi ove godine uz njih trebao i zapjevati, zaplesati, ali i dobro se nasmijati. 'Radi se o duhovitoj, o Rolling Stones atmosferi pjesma , govori o dva mladića koji su nesigurni, stidljivi, ali kad dođu u klub, popiju dva, tri... ko Charlie Sheen se ponašaju i umišljaju u tom stanju da ih žene vole', priča Denis Dumančić.

Svaka sličnost sa stvarnim likovima, šali se Dumančić, je namjerna. A kako će Leteći odred i Ulica Kestena plesati na zagrebačkoj pozornici, saznat ćemo ovog petka kada će brojni poznati glazbenici nastojati osvojiti festivalsku publiku. Pogledajte sveu prilogu inMagazina. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene