Zakon braće

Stjepan Hauser ima jednako talentiranog brata Mirona, no on se ne voli toliko eksponirati u medijima

Miron Hauser (Foto: IN Magazin) Miron Hauser (Foto: IN Magazin) In Magazin 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Miron Hauser (Foto: IN Magazin) Miron Hauser (Foto: IN Magazin) Miron Hauser (Foto: Instagram) Miron Hauser (Foto: Instagram) Miron Hauser (Foto: Instagram) Stjepan Hauser (Foto: Instagram) Stjepan Hauser (Foto: Instagram) Miron Hauser (Foto: Instagram) +0 Miron Hauser (Foto: Instagram) Galerija

Javnosti mnogo manje poznat, samozatajni Miron Hauser dirigent je i trombonist.

U obitelji violončelista Stjepana Hausera svi se bave glazbom, pa tako i Stjepanov stariji brat Miron.

Pogledaj i ovo In Magazin: In vrt - 1 Uskoro Znate li nekoga komu bi uređenje vrta ispunilo snove? Priuštite mu nezaboravno iznenađenje u novom nastavku serijala IN vrt!

Javnosti mnogo manje poznat, samozatajni Miron dirigent je i trombonist koji je za vrijeme studija u Austriji svirao čak i na svadbama. Daje li mu mlađi brat savjete i postoji li među njima rivalstvo, otkrio je našoj Juliji Bačić.

Ritmove Kube na zagrebački Tomislavac donijeli su grupa Cubismo i jazz-orkestar kojim je ravnao Miron Hauser. Dirigent Miron stariji je brat Stjepana Hausera iz dvojca 2Cellos. Ovoj braći zajednička je ljubav prema glazbi, ali svakom na svoj način.

"Mi smo braća, tako da savjeti braće se redovito ne slušaju. Sve i da dajemo savjete jedan drugom, ne znam što bismo tim postigli", ističe Miron.

Savjeta nema, a ima li rivalstva među braćom?

"Obojica imamo viziju svog puta i to je nekako najvažnije za daljnji napredak", nastavlja. Viziju svog puta, onog koji je vodio prema sviranju trombona, Miron Hauser otkrio je posve slučajno.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miron Hauser (@mironhauser) on

"Svirao sam violinu šest godina i nije mi se baš svidjela. Htio sam se ispisati iz muzičke, kako to već ide, i onda sam šetao po Puli s majkom koja je srela profesora iz trombona i pitala ga: 'Željko, hoćeš mi uzeti malog na trombon?', on me zgrabio za usta i rekao: 'To su prava trombonistička usta. Neka dođe sutra i to je to.'"

Hauser stariji prvi je diplomirani jazz-trombonist u Hrvatskoj, javnosti mnogo manje poznat od starijeg brata.

"On se više eskponira tamo gdje ima više konzumenata, a ja smatram da sam jednako eksponiran ne u široj javnosti, ali u glazbenim krugovima svakako."

Osim s Cubismom, Miron je surađivao i s Oliverom, Ninom Badrić, Gibonnijem, ali i mlađim bratom.

"Ja sam napisao jednu pjesmu za svoj autorski koncert prije nekoliko godina, napisao sam kompoziciju koja se zove 'Nos dos' za nas dvojicu i za tu večer", otkriva. Godinu i dva mjeseca mlađi Stjepan ipak voli čuti bratovo mišljenje. "Pravi se da ne, ali mislim da uvijek voli čuti što mu ja imam reći."

"Glazba i glazbeni biznis, to su dvije različite stvari. Netko se više bavi jednim, netko drugim. Meni je uvijek, kao i većini mojih kolega, muzika na prvom mjestu, malo manje razmišljam o novcu, pa je onda teže doći do neke ne znam kakve zarade, ali tako je valjda svakom normalnom čovjeku." A za vrijeme studija u Austriji Miron je zarađivao svirajući na svadbama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miron Hauser (@mironhauser) on

"Vrlo često smo dobili angažman za neku svadbu, no te su svadbe potpuno drukčije, to je nekakav koktel popodne u nekoj bašti, nema ono odojak do sedam ujutro."

Jazz na Mironov način – to zvuči kao recept za uspješnu karijeru koja se smiješi još jednom Hauseru.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Georgina Rodriguez (Foto: Profimedia) Georgina Rodriguez (Foto: Profimedia) Georgina Rodriguez i Christiano Ronaldo (Foto: Profimedia) Georgina Rodriguez (Foto: Profimedia) +6 Georgina Rodriguez (Foto: Instagram) Celebrity Tijelo ove zanosne crnke izgleda savršeno i bez fotošopa, pa ne čudi što je njezin slavni dečko lud za njom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene