Likovima glas posudili vojni piloti iz protupožarne eskadrile.


''Avioni 2 - nebeski vatrogasci" novi je crtić za djecu u kojem je glavni lik, junak Praško Brzić, airtraktor koji se pridružuje neustrašivom timu boraca protiv požara. Premda su glavnim likovima glasove posudili najbolji hrvatski glumci, prave zvijezde ovog crtića su hrvatski vojni piloti iz protupožarne eskadrile. Tri nebeska vatrogasca iz vojarne Zemunik okušali su se kao glumci i prvi put dali glasove dječjim junacima. U priči Svjetlane Matić vidjet ćete i kako izgleda jedan radni dan u vojnoj bazi, te je li za dva satnika i jednog natporučnika pilotiranje poziv ili stil života.

Vezani članci Krstičević ulazi u avion (Foto: Dnevnik.hr) Kupovina aviona odgađa se za – izbornu godinu: "Mislim da se radi o mazanju očiju" Kralj lavova (Foto: IMDB) Prisjetili smo se šarma "Kralja lavova", legendarnog crtića koji je osvojio srca milijuna gledatelja

VIDEO Najsretniji čovjek na svijetu: Tužit ću Amerikance zbog crtića o meni!

Za pilote Danijela Kosa, Igora Trošelja i Ivana Papka cijeli je život podređen njihovom pozivu. Posao im je gašenje požara kanaderima i airtraktorima. No, jednom kad postaneš pilot, to više nije posao, već stil života.

'Svi kažu da postoji u svijetu zanimanja i pozivi, ovo je jedno od poziva. Kad radiš nešto to voliš, u čemu doista uživaš , eto sreća. Brojni dječaci barem su jednom pomislili kako bi voljeli biti vojni piloti,, kako je to išlo s vama? Hm, pa kod mene je u obitelji duga tradicija, moj otac je bio piloti, civilni sportski, preko njega je to usađeno u mene , od malena sam ja na aerdoromima, prvenstveno slavonskom brodu, i normalno to je bio neki normalan slijed događaja', kaže Ivan Trošelj.

U protupožarnoj eskadrili 93. Zrakoplovne baze, Daniel je zadužen za upravljanje airtraktorom. Kao pilot ima više od tisuću sati uzleta. Navikao je uvijek biti spreman za let.

Upravo je mali hrabri airtaktor junak crtića "Avioni 2- nebeski Vatrogasac". Stoga nije nimalo čudno da je prava ekipa iz protupožarnih aviona sinkronizirala glasove dječjih junaka. Ovo je ujedno i prvi put da su vojni piloti posudili glasove za animirani film.

Iako piloti skromno naglašavaju kako je riječ o sporednim likovima, svojim su savjetima mnogo pomogli kako bi sinkronizacija bila što vjerodostojnija. Natporučnik Ivan Papak u ovom crtiću glumi jednog vremešnog iznajmljivača hangarskog prostora.

Inače, Avioni 2 animirana je komedija koja ce nasmijati brojnu djecu. Kada Praško Brzić sazna da su mu zbog tehničkog kvara odbrojani dani u natjecateljskim utrkama, pridružuje se timu boraca protiv požara.

Cijelu priču pogledajte u In Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook