Svi su na nogama

VIDEO 'Ovo je tragedija neviđenih razmjera!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Brojne poznate zvijezde iz Bosne i Hercegovine te Srbije apeliraju za pomoć unesrećenima u poplavama.

Tisuće stanovnika Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske u trenu su ostali bez svega. Slike poplavljenih kuća i klizišta koja gutaju sve pred sobom prestravile su javnost diljem regije. Šteta je višemilijunska, no ljudska je tragedija još veća od materijalne. Brojni pjevači, glumci te druge osobe iz javnog života bez razmišljanja su krenule u akciju.

Pogledaj i ovo Neda Ukraden njena slika i prilika Emotivna Neda Ukraden ne može biti ponosnija na svoju kćer jedinicu: "Najljepša moja..."

Onima koji su ostali bez svega legendarni je pjevač Halid Bešlić pružio privremeni smještaj. 46 stanovnika pogođenog sela Svrake sigurnost je pronašlo u njegovu motelu u Sezimovcu.

Zvijezda srpskih korijena: 'Pomozimo im, molim vas!'

Svoje sunarodnjake redovito posjećuje i brine da na raspolaganju imaju sve što im je potrebno.

'Pomoći ćemo svima koliko god možemo. Pomogli smo i pomoći ćemo. Ovdje su klizišta najveći problem, sestra mi je poplavljena', rekao je Halid.

Uz poruku 'ne ponovilo se' pomoći je krenula i pjevačica Neda Ukraden.

'Mislim da je ovo što se dogodilo u našoj regiji jedna tragedija neviđenih razmjera i da će se prave dimenzije ove katastrofe tek sagledati. Jedino što trebamo sada napraviti jest apsolutna i maksimalna solidarnost. Ovo je nešto što je vjerojatno biblijskih razmjera te je nemjerljivo za bilo koje i mnogo jače države i ekonomije od naših u regiji', rekla je Neda.

Brojne su zvijezde krenule i u prikupljanje novčanih sredstava koja će se utrošiti za saniranje štete. Poznati srpski tenisač Novak Đoković je putem svoje humanitarne zaklade već prikupio 600 tisuća dolara, a ugroženima je donirao i sav novac koji je osvojio na turniru u Rimu. U akciju je uključio i međunarodnu javnost i pozvao na pomoć svojoj zemlji, ali i Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. Na patnje svog naroda imun nije ostao ni Dragan Bjelogrlić.

Lepa Brena je putem jedne produkcijske kuće, ali i osobno sa suprugom Slobodanom Živojinovićem donirala deset tisuća eura. Željko Joksimović, čija se majka prema pisanju srbijanskih medija još uvijek sama nalazi u obiteljskoj kući usred poplavljenog Valjeva, sa suprugom Jovanom donirao je kamion vode za piće i ostale potrepštine. Mnogi su pjevači u regiji otkazali dogovorene koncerte te već planiraju organizaciju onih humanitarnih kako bi se za pomoć prikupilo što više sredstava.

Više o tome, pogledajte u prilogu InMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene