Glumac Špiro Guberina proslavio je svoj 83. rođendan. Slavio je u Šibeniku, odakle je i krenuo u osvajanje hrvatskog glumišta.


Jedan od velikana našeg glumišta Špiro Guberina proslavio je 83. rođendan. Za ovaj poseban dan odabrao je slavlje u rodnom Šibeniku, iz kojeg je i krenuo u osvajanje hrvatskog glumišta.

Vezani članci Fani Čapalija (Foto: John Pavlish) Dugo ih nismo vidjeli: Leonarda, Fani i Maja vraćaju se na modne piste i naslovnice Slika nije dostupna Eliksir mladosti mu je i 42 godine mlađa supruga

Bez razmišljanja odluka o rođendanskom slavlju pala je na šibenske daske koje život znače. Špiro kaže da su tu bili njegovi počeci. Iako je odglumio mnogobrojne uloge, izdvaja u čemu se najbolje snalazio.
'Igrao sam te likove koji su malo pomaknuti, koji nisu normalni i ja takve više volim. Koji nisu normalni poznatiji su nego neki koji su nekako mudri jako', priča Špiro.

A mudar je bio i Špiro u odabiru svog životnog poziva, iako je na prvu odlučio upisati fakultet građevine - gluma je ipak bila njegova velika ljubav.

'Počeo sam studirati građevinu, ali što ja znam, znate, sad bi se već moji mostovi možda počeli rušiti, a ja bi možda bija u zatvoru - to su odgovorni poslovi. A ovo ja napravim koji lapsuz, ljudi se smiju greškama tako da mi je život lakši nego da sam kopa. Gluma nije lak posao, ali je lakše nego kopati', dodao je Guberina. Što je još otkrio karizmatični Špiro, pogledajte u prilogu IN magazina.