Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slavni domaći glumac Špiro Guberina ni sa svoje 82 danas ne želi prestati raditi.


Iako je u mirovinu službeno otišao još prije 15 godina, glumac Špiro Guberina ni sa svoje 82 danas ne želi prestati raditi.

Vezani članci Špiro Guberina Legendarnom Guberini gluma je bila velika ljubav, ali za IN magazin je otkrio što mu je bio prvi izbor Špiro Guberina Odlazak još jedne glumačke legende: Špiro Guberina preminuo u 88. godini

'Nekako vrijeme moram ubiti, inače, ako razmišljam o besmislici života to je onda grozno. Onda idem i pričam svašta', kaže Špiro.

Svoj dan, od zore, organizira kao da ima puno radno vrijeme - šetnja gradom, posjećivanje izložba, sajmova. Kako kaže, odazvao bi se čak i pozivu za posao baby sittera.

Guberina i Gregureviće su prvi put nakon 'Velog mista' u istoj rodbinskoj vezi.

Najnoviji izazov u karijeri ovog legendarnog glumca je nadolazeći mjuzikl 'Mirakul'. To mu je, štoviše, prvi mjuzikl u karijeri. Doduše, ponovno utjelovljuje crkvenjaka, no to mu je drago. Kaže, Notre dame ima QuasimodA, a Sinj njega - zvonara Kanpanela.

Za sve ostalo, 82-godišnji glumački doajen, tvrdi, zahvaljuje starosti. Sprema se za dolazak u rodni Šibenik, a potom i u Velu Luku na fizikalnu terapiju. Liječnici su mu savjetovali aktivan život.

Domu za starije se također veseli. Tamo se sprema organizirati vlastitu glumačku skupinu i režirati Romea i Juliju.

'I čim dođem napravit ću audiciju za Julije, to su zrele kolegice od 60, 70, a Romeo ću biti ja. To je isto borba protiv te depresije. Da ne budete tužni', kaže.

Načuo je, kaže, priče kako se odlaskom u dom ljudi znaju čak i ponovno zaljubiti. No, on će svojoj Ingrid biti vjeran do kraja.

'Jako sam oprezan znate, neću popustiti, ja imam dosta životnog iskustva. Poslije smrti moje supruge. Ja sam tad imao 61 godinu, pa kad sam izdržao tih 20 godina neću pod stare dane posustati', kaže.

Cijelu njegovu priču pogledajte u prilogu IN Magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook