Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako se trendovi u poimanju lijepog mijenjaju, nekako se uvijek sve vraća na prirodnost.


Madonna, Meg Ryan, Rene Zellweger, samo su neke poznate dame koje estetski kirurzi stavljaju na listu loših primjera tretmana uljepšavanja. Lica prepuna hijalurona, učinila su ih neprepoznatljivima, a neumjerenost ih je lišila opisa ljepotica.

Vezani članci Meg Ryan Holivudsku glumicu opsjednutu botoksom dugo nismo vidjeli, u ležernoj kombinaciji pokazala da i s 58 pazi na liniju Colin Firth Slave 60. rođendan s danom razlike, a obojicu žene obožavaju: Dok se mlađem raspao brak nakon 22 godine, stariji se konačno skrasio

Američki stil ljepote sve se češće opisuje kao paraliziran i porculanski. Ili u prijevodu: lice je prepunjeno hijaluronskom kiselinom ili vlastitim masnim tkivom. Negativna strana ovog zahvata često se vidi na brojnim crvenim tepisima. U želji i pod pritiskom da što bolje izgledaju, mnogi, jednostavno rečeno, pretjeraju :

Jedan od primjera upravo ovakva izgleda je Melanie Griffith. Nekad je glasila za pravu ljepoticu, a danas je često pogrdno nazivaju bumbarom:

Iako se trendovi u poimanju lijepog mijenjaju, nekako se uvijek sve vraća na prirodnost.

Ipak , na listi onih koji vole lice prepunjeno volumenom jesu i Meg Ryan, Liza Mineli i Madonna.

Lošim estetskim zahvatima sve su skloniji i muškarci. Samo jedan od primjera je Tom Cruise koji se korekcijama lica doveo do toga da podsjeća na bivšeg američkog predsjednika Regana.

A očito je ponijelo i Rene Zellweger.

Kod estetskih zahvata, objašnjava dr. Tončić , treba imati dobru mjeru. Paziti na količinu, mjesto apliciranja pojedinih sredstava te se dobro savjetovati koji kirurški zahvat koristiti ili mu se uopće ne podvrgnuti.

„Vjerojatno da mi agent u Hollywoodu odredi da moram to napraviti vjerojatno bi. Ko zna kak to ide i kako te ponese“, izjavio je glumac Amar Bukvić.

Hrvati su ipak umjereniji kada se radi o rekonstrukciji svoga tijela ili lica. Radikalne promjene su rijetkost, a najčešće se odlučuju za uljepšavanje nosa, povećanje grudi ili liposukciju.

„Znam po svim svojim muškim prijateljima, a imam ih puno da ne vole kad su žene plastične ili neprirodne, da izgledaju čudno. Ima nešto seksualno u tome i možda bi s njima proveli noć,ali definitivno je ne bi ženili ili šetali za ruku“, izjavila je Maja Šuput.

Cijelu priču pogledajte u IN Magazinu.