Da žena ženi itekako zna biti oslonac, dokaz su i poznate Splićanke. Okupile su se kako bi dale potporu uspješnoj istoimenoj predstavi "Splićanke", a među njima je bila i Petra Nižetić koja je sina po prvi puta dovela u Hrvatsku.

Galerija


Teza da je žena ženi vuk ako pitate ove Splićanke, pada u vodu. Kada se jedne od najuspješnijih Dalmatinki nađu na jednom mjestu - podmetanja, ružnih riječi ili pak mrkih pogleda, kažu, nema. Barem je tako bilo na domjenku splitskog Gradskog kazališta mladih.

"Mislim da su Splićanke baš specifične, jer ako ćemo gledati ružniju stranu s njima uvijek znaš na čemu si. Mi Splićanke ili se držimo ili ne držimo", objsnila je Anamarija Asanović. 

"Ja sam jako pristaša toga da je žena ženi itekako prijateljica, nikako vuk", dodala je pak glumica Petra Kraljev. 

"Mislim da je Split koliko god neki negirali ipak dokaz da žena - ženi ne podmeće nogu, da žena - ženi nije vuk, mi smo tu kad treba pomoći mi smo tu kad treba sloga, zajedništvo i pokazati veliko srce. Mislim da su tu Splićanke broj jedan", dodala je pak Edita Lučić-Jelić, radijska voditeljica. 

Glavna inicijatorica za okupljanje splitskih dama bila je glumica Ana Gruica Uglešić koja je uspjela na jednom mjestu okupiti žene iz svih sfera javnog života. Upravo predstava "Splićanke", u kojoj Ana glumi, obara sve rekorde.

"Više od 30 - 40 puta je predstava igrala. Preko 13.000 ljudi je pogledalo. Evo sad mala dvorana na Gripama, velika dvorana Lisinski 27.04. preći će to i preko 15 - 16.000 ljudi", rekla je Ana Gruica Uglešić.

A okupljanje je bilo i razlog više za ćakulu s onima koje dugo nisu vidjeli. Među njima je i Petra Nižetić koja je ove godine odlučila Božić provesti u rodnom gradu umjesto u Americi, gdje živi.

"Najveći razlog je taj što je moj sin koji se rodio u petom mjesecu bio premali kad je bilo ljeto tako da smo ga odlučili dovesti na upoznavanje familije i s moje i s muževe strane upravo sad za Božić. Svi su van sebe od uzbuđenja, a i on ide iz ruke u ruku, ne plače, stvarno je predivno dijete", rekla je presretna mama Petra. 

A ovaj prosinac će ostati u predivnom sjećanju i Anamariji Asanović. Ona je, naime, bila zadužena za haljine koje je nosila Doris Dragović na koncertu u zagrebačkoj Areni. Za mladu dizajnericu suradnja s Doris je bila ostvarenje sna.

"Zanimljivo, jer te dive već znaju šta im paše u tim trenucima na tim koncertima, šta je bitno naglasiti šta nije. Tako da opet je lakše nego recimo raditi sa nekim drugim ljudima. Već su upoznate sa dugim haljinama, šljokicama... sve znaju što hoće, ti samo moraš formirati njihove želje", rekla je Anamarija. 

A što su još rekle naše slavne Splićanke saznajte u videoprilogu. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr

Već je slomila nekoliko nogometaških srdaca, a sada se i Brozović zbog nje odlučio na sudsku tužbu...

Vezani članci Poznati Hrvati u Americi - 9 Poznati Hrvati u Americi suočeni s koronom: Iz prve ruke doznali smo kakvo je stanje Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić uzbuđen zbog susreta s najvažnijim dječakom u svom životu: ''Svi jedva čekamo''