Plavi orkestar

Održati će humanitarni koncert za pomoć djevojci oboljeloj od multiple skleroze

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Održati će humanitarni koncert za pomoć djevojci oboljeloj od multiple skleroze.

Vođa legendarnog sarajevskog sastava Plavi orkestar, Saša Lošić Loša, koji naš najsunčaniji otok smatra svojim drugim domom, u Vrboskoj će ove subote, 20. rujna, održati i humanitarni koncert za pomoć djevojci oboljeloj od multiple skleroze.

Pogledaj i ovo MORT 2. ožujka 2024. Razorni, sirovi i iskreni! Punk blues rock četvorka M.O.R.T. svira u Zagrebu: "Nemamo granica, ne podilazimo i ne kalkuliramo"

Otkad je kao šestomjesečna beba s majkom prvi put bio u Vrboskoj na Hvaru, Saša Lošić Loša ne može bez otoka Sunca.

'Mijenjao sam adrese, gradove, regije, ali Hvar, odnosno Vrboska je ostao moj životni kontinuitet. Tu su prijatelji iz mog djetinjstva i tu se osjećam zaista, ako mogu reći gdje mi je dom, onda mi je to na otoku Hvaru', kaže saša.

Jedni od najpopularnijih bendova regije po prvi puta zajedno na pozornici

Frontmen legendarnog Plavog orkestra tamo provodi nekoliko mjeseci na godinu. Tamošnji su ga stanovnici, kaže, osvojili svojom plemenitošću.

'Netko mi ostavi ili pome, ili smokve, a da ne znam tko mi je ostavio. To ne možeš na puno mjesta u svijetu sresti', objašnjava.

A na njihov poziv, popularni Loša se uključio u akciju za pomoć 26-godišnjoj sumještanki, oboljeloj od multiple skleroze. Njezino liječenje stoji čak 288.000 kuna pa će ove subote, 20. rujna Plavi orkestar s gostima za nju održati humanitarni koncert.

'U ovakvim situacijama je bitno da se reagira odmah, ja sam Petrina prijateljica i školska kolegica, tako da sam bila upoznata sa svim i da joj treba taj lijek i digli smo se na noge', kaže Saša.

'Posebno mi je drago, kad sam pozvao članove benda da im priopćim ovu ideju, oni su reagirali na takav način da su i mene iznenadili. Oni su bili spremni doći odmah, ako treba, spakirat se iz Zagreba, Sarajeva, da odmah dođu', dodaje.

Bit će ovo, priznaje Loša, jedan od važnijih koncerata u dugogodišnjoj karijeri te zato ima veliku tremu.

Iako je doživio nepojmljivu popularnost na ovim prostorima, Loša je ostao čvrsto na zemlji pa već pri upoznavanju s njim imate osjećaj kao da razgovarate s dobrim prijateljem iz školskih dana.

A osamdesetih je na njegovu adresu u Sarajevu, u vrećama od krumpira stiglo više od 100.000 pisama obožavateljica.

Loša, koji je u srpnju u Parizu, u krugu najbližih, proslavio 50. rođendan, priznaje kako vjeruje u instituciju braka, iako smatra da su dugogodišnje veze bez potpisa mnogo jače. S nama je podijelio i svoje iskustvo uloge vjenčanog kuma jednom od najboljih prijatelja.

'Kad je ta žena iz općine počela govorit, da će bračni drugovi i u dobru i u zlu biti prijatelji jedno drugome, meni krene skoro knedla, da se rasplačem, ne znam što mi je pa vidim da to spava cijelo vrijeme u nama, taj jedan osjećaj rituala, stabilnosti života', kaže

OFF: S 11 godina mlađom djevojkom Špelom, kaže, priželjkuje djecu.

'Život uvijek igra svoju igru, misliš da ćeš vječno biti mlad, da ćeš imat 20 i nešto godina, pa sutra ću. Odjednom je život zamijenio kulise, prošlo je 20 godina, propustio si sve nekako lako u životu i onda dolaziš do zadnje stanice ili đa ili bu, što kažu u Sarajevu', objašnjava.

I za kraj, Lošu smo upitali hoće li na jednom od budućih koncerata napokon skinuti svoj zaštitni znak - kapu.

'Ja mislim da bi se možda i razbježalo pola publike, a ne bih želio to da im priuštim. Znaš ono, onda bih ja stavio nazad kapu i rekao, evo, stavio sam je nazad, onda bi oni rekli, dobro, vidjeli smo sve što treba vidjet, u redu je', kaže u šali.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene