Nikad nije kasno!

Sve je duža lista slavnih muškaraca koji postaju očevi u kasnim godinama

Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 6 DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 5 +0 Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija

Ovih je dana svijet obišla vijest kako će glumac Richard Gere postati otac u 70. godini. Sve je duža lista onih koji se na čari roditeljstva odlučuju u kasnim godinama.

Nekad okorjeli holivudski zavodnik Richard Gere u sedmom desetljeću života po drugi će put postati otac. Sretnu vijest slavni glumac dijeli s 35-godišnjom poduzetnicom Alejandrom Silvom, s kojom se vjenčao prije četiri mjeseca. Pred slavnim holivudskim glumcem su neprospavane noći, ali sudeći prema trendu starijih očeva, nema se čega bojati. Naime, muškarci sve češće postaju roditelji u kasnijoj životnoj dobi.

Pogledaj i ovo Željko i Ružica Bebek - 2 Mlađa je od njega 34 godine Željko Bebek suprugu je povodom važne godišnjice iznenadio romantičnim putovanjem, evo gdje ju je to odveo!

Richard Gere nije usamljen primjer među onima koji su u kasnim godinama prvi put otkrili ljepote očinstva. Njegov kolega George Clooney iskusio je očinstvo s 56 godina, postavši otac blizanaca. A u klub očeva poslije pedesete odavno su se upisali Mick Jagger, Michael Douglas, Mel Gibson, Rod Stewart.

Željko Bebek sa suprugom Ružicom dvoje djece dobio je u kasnim pedesetima, Dejan Aćimović s 55, dok je Jurica Pađen zasnovao obitelj u 53. godini života.

I miljenik ženske publike Vlado Kalember otac je postao u 52. godini. Desetljećima jedan od najpoželjnijih hrvatskih neženja, tada se skrasio s Anom Rucner, koja mu je rodila sina Darijana.

“Tipično dijete današnjeg vremena, vrlo živ i onda mu pokušavamo dat ovako nekakvih zanimacija, možda se pronađe u nečemu ali nitko nije, ni Ana ni ja...neka bude čestit, dobar i pošten i to je već dovoljno“, izjavio je Vlado.

Kasno roditeljstvo, smatraju stručnjaci, ima svoje prednosti i nedostatke. “Pozitivne su strane da su ljudi emotivno zreliji, financijski neovisniji, žene sporije stare čisto radi hormonalnih promjena“, tvrdi psihologinja i psihoterapeutkinja Ida Šamanović.

“Od mojih prijatelja očevi u nekim drugim, trećim, četvrtim brakovima su postali roditelji sa 60- godina, dijete ide prvi srednje i to je jako teško“, kaže Robert Bošković.

No svi oni ipak ne mogu nadmašiti rekord Indijca Ramjita Raghava, koji je otac postao u 96. godini života.

 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene