Nikola Tesla napokon je zaživio i kao lik iz opere.

Galerija


O Nikoli Tesli snimani su brojni filmovi, rađene predstave i pisane knjige, a uz trenutačno najveću izložbu na ovim prostorima, posvećena mu je i spektakularna rock-opera. Priča o neshvaćenom geniju u rock-izdanju oduševila je i glavne aktere glazbeno-scenskog spektakla. Otkrili su nam više o svojim likovima, ali i Nikoli.

Vezani članci Hrvatski dizajneri i glamurozne vjenčanice - 14 Hrvatski dizajneri otkrili svoje prijedloge za intimna vjenčanja i kakve su vjenčanice danas najtraženije PR Izložba „Nikola Tesla – Mind from the Future“ produljena do 2. travnja

Nakon dvije godine rada na tekstu i glazbi, Andrej Kljaković napokon je svijetu pokazao kako izgleda i zvuči Tesla u rock'n'roll verziji. Tesla rock-opera, uz pratnju rock-benda, simfonijskog orkestra te dramskog i plesnog ansambla publici prenosi energiju Teslinih vibracija.

Nikola Tesla opera (Foto: In magazin) - 1
Nikola Tesla opera (Foto: In magazin) - 1 Foto: In Magazin

''Idemo od njegova rođenja, kad je bio malo dijete u svom selu Smiljanu, sve do kraja njegova života, znači New York i onda njegova smrt. Što je bitno, kad on umre u predstavi, on se ustvari opet vraća u život. Znači, jedna reinkarnacija, immortality Nikole Tesle, da kažemo kako je on bio besmrtan'', kazao je Andrej Kljaković.

Više o rock-operi pogledajte u videu.

Nikola Tesla opera (Foto: In magazin) - 1
Nikola Tesla opera (Foto: In magazin) - 4 Foto: In Magazin