Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

InMagazin donosi recept za pitu od puretine.


PITA OD PURETINE
(4 osobe)

Vezani članci Užasna hrana Cure se požalile: ''Tražila sam dečka da napravi ručak, a dobila sam... ovo'' Začini, ilustracija Sve na jednom mjestu: Pogledajte koji su sve proizvodi u zadnje vrijeme povučeni s polica trgovina

600 g purećeg filea
250 g šampinjona
100 g Pancete Podravka
5 komada mladog luka
ulje
50 ml vinjaka
1 jaje
200 ml slatkog vrhnja
1 Lisnato tijesto Podravka
1 žlica Vegete Twist za piletinu

1. Puretinu narezanu na kockice popržite na malo ulja u dobro zagrijanoj tavi. Kad tekućina koju je pustila puretina ispari dodajte mladi luk narezan na kolutiće. Promiješajte, zalijte vinjakom i flambirajte. Uklonite s vatre, pospite 1 žlicom Vegete Twist piletina, promiješajte i ostavite da se hladi.

2. Na tavicu na žlici ulja kratko popržite pancetu, narezanu na kockice, dodajte šampinjone narezane na veće komade. Kad šampinjoni dobiju lijepu žutu boju, uklonite ih s vatre, pomiješajte s puretinom, ostavite da se sve zajedno još malo ohladi.

3. Lisnato tijesto razvaljajte u dva dijela.

4. U pripremljeni kalup (32x20 cm) utisnite prvi dio tijesta. Po njemu  rasporedite ohlađeni nadjev, prelijte sa slatkim vrhnjem, pokrijte drugim tijestom, napikajte ga vilicom, premažite razmućenim jajetom i pecite cca 40 minuta u pećnici na 200°C.

5. Poslužite uz salatu po izboru.


 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju