30 godina u braku

Rade Šerbedžija otkrio zašto supruga Lenka ne dolazi na njegove koncerte: ''Ima tu nekog njenog protesta''

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Rade Šerbedžija - 1 In Magazin: Rade Šerbedžija - 2 In Magazin: Rade Šerbedžija - 3 In Magazin: Rade Šerbedžija - 5 In Magazin: Rade Šerbedžija - 4 In Magazin: Rade Šerbedžija - 6 In Magazin: Rade Šerbedžija - 7 In Magazin: Rade Šerbedžija - 8 Rade Šerbedžija - 2 Rade Šerbedžija - 3 +2 Rade Šerbedžija - 4 Galerija

U Londonu snima seriju, priprema koncert u Šibeniku, a obišao je i potresom pogođena područja. Za Radu Šerbedžiju nema odmora. Bliži mu se 75. rođendan, a on se i dalje jednako veseli svakom izlasku pred publiku. Zašto na njegove koncerte ne dolazi supruga Lenka te kako izgledaju velika obiteljska okupljanja Šerbedžija, otkrio je za In magazin.

Rade Šerbedžija u pratnji svog Zapadnog kolodvora 8.srpnja stiže na tvrđavu svetog Mihovila u Šibeniku. Nastupati u Arsenovom gradu za ovog je umjetnika poseban doživljaj.

Pogledaj i ovo Severina i Rade Šerbeždija Podsjeća je na oca Severina napokon otkrila kako su se upoznali ona i Rade Šerbedžija: ''Ušetao je kao Gary Cooper u filmu Točno u podne''

''Uvijek me toliko veže uz njega stvari, uspomene. I dalje pronosim kao njegov veliki pobornik i agitator njegovu poeziju, pjevam njegove pjesme, recitiram njegove stihove, mislim da je bio jedan od najvećih na svijetu pjesnika'', govori Rade. 

U Šibenik dolazi uoči 75.rođendana, a u publici ćemo teško zateći njegovu suprugu Lenku jer ona na Radine koncerte ne dolazi.

''Ona se boji koncerata mojih i jednostavno ima neku nelagodu. Iako ona voli neke moje pjesme, ali ima tu nekog njenog protesta, zašto se ja uopće s tim bavim i toliko putujem i umaram se, a ona ne shvaća da to mene odmara zapravo'', priča Rade. 

A odmaraju ga i velika obiteljska druženja. Kad je obitelj Šerbedžija na okupu uvijek je veselo.

''Imam petero djece, imam četvero unuka, sad je peto na putu, imam puno prijatelja, e tu je Lenka šampion, ona voli okupljanja, voli organizirati velike skupove'', govori Rade. 

30 godina traje brak Rade i Lenke, a tek nešto malo mlađi je njihov teatar Ulysess koji ove godine slavi 21 godinu postojanja.

''21 godinu niti kune jedne nismo primili i kad smo imali malo više novaca uvijek smo još i ulagali u teatar i davali pare jer to je naša vizija'', kaže. 

Na jedinstvenoj ljetnoj pozornici na Brijunima i ove će se godine izvoditi vrhunske predstave i glazbeni programi, to je tradicija od koje ne odustaju.

''Iako se malo stresem kad shvatim da je 21 godina prošla otkad smo došli prvi put na Brijun kraljem Learom i da ga još uvijek igram'', kaže. 

A igrat će Rade i u seriji "Slow horses" koju upravo snima u Londonu. I unatoč tako pretrpanom rasporedu pronašao je vremena obići potresom pogođena područja.

''Divno je prepoznati tu solidarnost koja se odjedanput javila svih ljudi, bez obzira na nacionalnost i to je jedna velika stvar'', kaže. 

Zajedno s prijateljima donirao je sredstva za pomoć nekoliko obitelji.

''Grozno je što su se oni više smijali, radovali mome posjetu, ja sam bio tužan i uplašen i prepun neke skrbi, a oni su stalno mi davali rakije da pijem i da nosim ja kažem nemojte molim vas, oni su meni htjeli davati'', priča. 

A daje se i Rade na pozornici, u kazalištu, na koncertu ili filmskom setu. Zato ga poznaje publika u cijelom svijetu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Dino Rađa - 2 Janko Popović Volarić, Viktorija Đonlić Rađa, Dino Rađa (Foto: Instagram) +0 Dino Rađa (Foto: Instagram) Celebrity Dino Rađa objavio fotografiju sa sinom Dujom kojeg ima iz prvog braka, pogledajte koliko mu nalikuje

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene