U sklopu projekta ''Živjeti zdravo'' u svim hrvatskim županijama, otvoreni su novouređeni parkovi i hodačke staze. Ekipa IN magazina prošetala se hodačkom stazom u Novom Zagrebu s voditeljicom projekta, prvom damom Republike Hrvatske Sanjom Musić Milanović.

Galerija


Na Svjetski dan kretanja, u sklopu projekta ''Živjeti zdravo'', u svim hrvatskim županijama otvoreni su novouređeni parkovi i hodačke staze. Cilj je te aktivnosti potaknuti ljude, posebno one koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje kako bi očuvali i unaprijedili vlastito zdravlje.

Vezani članci Ljubica Lukačić Milanović opleo po Plenkoviću pa uvrijedio osobe s invaliditetom: "Krajnje neprimjereno. Bilo bi dobro da promisli malo kad daje izjave" PRH Milanović u Jasenovcu odgovarao na pitanja novinara - 1 Zoran Milanović premijeru Plenkoviću: "Dok on šuti, meni je život ljepši. Vidim da šalje suradnike na mene. OK, ali šalji bar lavove, ne pudlice"

''Ovaj park potiče hodanje, vježbanje. Vidjela sam da su sprave za vježbanje tu. Cijela ideja nije nova. Mi smo počeli 2014. godine s 'Hodanjem do zdravlja'. Hodanje je najdostupnije, većina može hodati. Financijskih ulaganja nema. E, sad, tu dolazimo do jednog problema - da se ljudima ne da šetati samima. Pa, ovdje niste sami, mi imamo koordinatore aktivnosti koji svaku subotu u 10 sati čekaju u ovom parku i svakom od 21 parkova. I nema izgovora da se nemate s kim prošetati'', objasnila je Sanja Musić Milanović te dodala da park i staza imaju i klupu za dojenje. 

''Razmišljali smo i o osobama s invaliditetom pa imamo prilagođenu spravu i za njih, može se pristupiti kolicima'', kaže. 

Dodala je da je odraslima dnevno dovoljno i 30 minuta kretanja. 

''Dovoljno je i prošetati psa, ali treba se dići s kauča, malo-pomalo'', kaže. 

Ovaj projekt doživio je 18. rođendan, a evo kad je Sanja počela živjeti zdravo. 

''Ja se trudim biti umjerena. Nemam restrikcija, samo se jako trudim da nikad ne bude previše nečega. Mislim da je najbolje biti umjeren. Trčim, idem u teretanu. To je sad već navika, ako to ne napravim, osjećam se loše'', priznala je. 

Pandemija jenjava, a ovako se prva dama nosi s tim.

''Veselim se svemu, taj osjećaj kafića nama je važan, osjećamo se zakinuti, to nam svima treba za mentalno zdravlje. Ja se nađem s frendicom - hoćeš do mene, ne. Prodisali smo, ali tuluma još nije bilo'', rekla je za kraj. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.