ROĐEN ZA TO

Nepopravljivi zavodnik: ''Bio sam dežurni romantik u kvartu''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prljavo kazalište svojim hitovima su doslovno doveli do usijanja Spaladium Arenu.

Najdugovječniji rock bend napokon u gradu podno Marjana, na koncertu kojim je obilježio svoju 40 godina dugu karijeru. Sve je lako kad si mlad, Kiše jesenje, Lupi petama, Crno-bijeli svijet. Samo su neki od hitova Prljavaca koje je publika pratila riječima od početka do kraja. A u njihovoj karijeri bilo je, doslovno, svega. "Sve je ovaj bend prošao i trenutke kad jedni odlaze u vojsku pa onda nema nekih članova pa se vračaju, pa se jedni žene. Naprosto smo njušili jedni druge kad ima tko loše trenutke i mislim da je to zapravo nekakav i bio glavni razlog koji nas je održao", otkrio je Jasenko Houra za IN Magazin.

Pogledaj i ovo Jasenko Houra Gotovo 50 godina na sceni! Prljavci priznali za koju su svoju pjesmu unaprijed znali da će biti hit: "To je bilo u kombiju i bili smo mladi bend"


Prepuna splitska Arena dokaz je da su Prljavci itekako nedostajali Splićanima te da se njih pita, voljeli bi da se ovakav spektakl događa češće. "Pratim bend jedno 30 godina dobra muzika, dobra atmosfera, dobar koncertni bend", komentirala je obožavateljica Mira.

No osim rođendanskog slavlja, Prljavo kazalište Splićanima je priredilo i koncert predvalentinova jer ipak su oni nepopravljivi romantici. "Mi smo u potpuno nekom drugom vremenu znaš ono facebook, SMS. Mislim da bi ipak dvoje ljudi trebali sjedit za stolom pa se bar pogledati u oči, bez obzira jesu li tri dana zajedno ili 3 godine", kazao je Jasenko Houra. A Jasenko jako dobro zna kako doza romantike itekako može utjecati na ljubav, a njegov pjesnički talent pratio ga je cijeli život. "Ja sam imamo taj zadatak da pišem pjesme jer se ovi moji nisu usudili, a u kvartu to nije bilo ni popularno, onda možeš mislit na kakavom sam bio glasu ako sam pisao njima pisma za cure to je bila nekakva druga generacija tako da sam bio dežurni romantik u kvartu'', kazao je Houra.

Bezbroj pjesama, nastupa, ali i obožavatelja, ovaj već kultni bend ima iza sebe, no kada ih se pita na što su najponosniji, skromno odgovaraju."Mislim da sam najviše ponosan da smo od onog sna dječačkog od garaže ostali, bez obzira do kud smo došli, ali da smo ostali ipak u globalu između sebe onakvi kakvi smo bili kad smo se upoznali", kazao je Houra. To je ujedno recept njihove uspješne karijere, tek imaju 40 svjećica, a mi im želimo da ih bude još mnogo.

Više pogledajte u prilogu IN Magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene