Jubilarni 20-ti

Završio je još jedan Sarajevo film festival!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prestižnom dodjelom nagrada ''Srce Sarajeva'', završen je jubilarni 20-ti Sarajevo film festival.

Nakon devet dana i 247 prikazanih filmova, dodjelom nagrada u Narodnom pozorištu završeno je dvadeseto izdanje najznačajnije filmske smotre - Sarajevo Film Festivala. Srce Sarajeva za najbolji film uručeno je EROLU MINTASU ZA Pjesmu moje majke.

Pogledaj i ovo showbuzz popis svih dobitnika "Konačna sloboda" je najbolji film 27. Sarajevo Film Festivala, a nagradu je osvojio i hrvatski redatelj Mate Ugrin

Počasno „Srce Sarajeva" uručeno je bosanskohercegovačkom Oskarovcu Danisu Tanoviću u znak priznanja za izuzetan doprinos i razvoj filmske industrije te podršci i razvoju SFF-a.

Za jubilarni 20ti po redu festival, kako kažu organizatori, tražila se karta više. Festival je pratilo oko 800 novinara iz 35 zemalja i, prema prvim procjenama, više od 100.000 posjetitelja. Publika je imala priliku gledati filmove u 19 programa.

U novom programu festivala Pretpremijera, prikazan je pobjednik ovogodišnjeg pulskog festivala Broj 55. Riječ je o ratnom filmu smještenom u vrijeme domovinskog rata a jednu od glavnih uloga tumači Goran Bogdan.

Autorica pobjedničkog filma 'Goli' Tiha Gudec pozirala sa svojim 'Srcem Sarajeva'

Crvenim tepihom prošetala je i prijateljica festivala, slavna američka fotografkinja koja je u Sarajevo stigla na vjenčanje prijatelja.

Već tradicionalno, na poziv domaćina Emira Hađjihafizbegovića, festival ne propuštaju niti bračno par Rađa - Dino i Viktorija.

Počasni gost festivala, cijenjeni redatelj Michael Winterbottom, u Sarajevo je doveo i svoju djecu koja su posljednji put bila u tom gradu prije 17 godina kada je on snimao film Dobro došli u SARAJEVO.

Kako je bilo, saznajte u prilogu In Magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene