Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prepoznajete li vi lažljivce? Evo kako to rade slavna imena s naše estrade.


Neki više, neki manje, ali, svjesno ili nesvjesno, lažemo svi. Katkad lažemo kako bismo se od nečega zaštitili, a nekad kako bismo postigli kakav cilj. Međutim, ma koliki maheri u tome bili, uvijek postoje mali signali koji nas odaju. Znate li ih prepoznati?

Vezani članci Neobična prava imena slavnih - 13 Milu Vasića, Željka Houdea i Nicolasa Kima Copolu danas znamo po drugim imenima, evo zašto su ih mijenjali Lovci na obmane Lovci na lažljivice prokazali instagramuše koje peglaju slike do neprepoznatljivosti

'Ja osjetim tu laž, ja je instinktivno osjetim. Osjetim kad me netko hoće prevariti, kad me netko hoće slagati', rekao je Jasmin Stavros.

A neki mali znakovi katkad su uistinu prilično siguran pokazatelj da nas sugovornik pokušava prevariti.

'Najčešće su nervozni, često rukom dodiruju usta, nos, kao mala djeca kada se pokušavaju spriječiti da kažu nešto što nije istina', objasnio je psiholog Boris Blažinić.

Uistinu, kada lažemo, ono što govorimo često se ne podudara s načinom na koji to govorimo. Neverbalna komunikacija ili govor tijela čini čak 93 posto ukupnog dojma.

'Nekako ja mislim da je prvenstveno kad te netko gleda u oči da bi trebao biti iskren, a kad skreće pogled lijevo ili desno to je znak da laže', rekla je Suzy Josipović.

Uvriježeno je mišljenje kako su glumci, zbog prirode posla, iznimno dobri u prikrivanju istine.

Često se i zacrvenimo, što je normalna reakcija na stres. No, osim govora tijela, i način na koji govorimo nas često može odati.

No čini se kako nam je, možda baš zbog njihova manjka iskustva, u laži najlakše uhvatiti djecu.

'Meni on ide prodavati fore koje sam ja prodavao svojim roditeljima. Kad ga nešto pitam, znam da nije napravio, pa pitam jesi napravio, pa kad mi on kaže ˝ha˝, onda ja njega zagrlim, pa mu kažem, vidi, molim te, sad si mi to rekao i nikad više, nemoj mi govorit ˝ha˝ i smišljati odgovor', ispričao je Mirko Filipović.

Cijelu priču pogledajte u prilogu IN Magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook