Odlazak legendi

Velik gubitak: 'Svi koji su imali prilike dotaknuti Aninu auru su u šoku!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Napustile su nas glumačke legende Ana Karić i Boris Buzančić.

Jučer nas je iznenada napustilo dvoje velikana hrvatskog glumišta, Boris Buzančić i Ana Karić. Poznata glumica iznenada je preminula u 74. godini. Karijera Ane Karić trajala je više od pet desetljeća. Glumica rođena u Perušiću igrala je uloge od pučkih ljepotica do otmjenih dama. Iza nje je više od 50 filmova i desetak televizijskih uloga.

Pogledaj i ovo Nina Violić i Filip Šovagovć proslavili važnu večer Samozatajni domaći par skrivao se od javnosti čak dvije godine, a sada su imali dobar povod za romantičnu objavu!

'Svi ljudi koji su radili s Anom, koji su nekad imali priliku dotaknuti tu Aninu auru, su u šoku', rekla je glumica Nina Violić.

Karić je 2010. nagrađena desetom jubilarnom nagradom 'Fabijan Šovagović' za poseban doprinos glumaca hrvatskom filmu. Za posljednji snimljeni film 'Noćni brodovi' Igora Mirkovića na filmskom festivalu u Puli 2012. dobila je Zlatnu arenu. Za isti film osvojila je i nagradu za najbolju glumicu na festivalu filma jugoistočne Europe. Nagrada u Parizu posebno je se dojmila.

'Tko bi pomislio da bi se u mojim godinama bavilo nekim ženskim likom. Kod nas kad dođete u neke godine nude vam uloge majki, baka, tetki ili prijateljica', rekla je Karić tada za InMagazin.

Iznenada preminula glumačka diva Ana Karić

Glumica je za ulogu u 'Noćnim brodovima' govorila i da je Božji dar, jer je godinu dana ranije izgubila supruga, odvjetnika Ivana Thüra, s kojim je bila u braku 49 godina i dobila sinove Tomu i Petra.

U 85. godini od posljedica moždanog udara prije dva mjeseca, preminuo je glumac Boris Buzančić. Osim petstotinjak kazališnih, glumac rođen u Bjelovaru, tijekom svoje karijere odigrao je i sedamdesetak filmskih uloga. Jedna od njih je i ona splitskog gradonačelnika Dotura Vice u 'Velom mistu'. Buzančić je nagradu Fabijan Šovagović primio 2012. godine. Njegova posljednja predstava bila je 'My little corner of the world' s Amarom Bukvićem i Đorđem Kukuljicom.

'Nadali smo se svi da će se oporaviti, da će biti dobro. Zadnju predstavu koju je igrao, odigrao je 6. lišnja u Gavelli', rek

U stvarnom životu, Buzančić je bio prvi zagrebački gradonačelnik u samostalnoj Hrvatskoj. Zaslužan je i za to što je na glavni zagrebački trg vraćen spomenik banu Josipu Jelačiću. Zagreb je vodio tri godine. Iz politike se povukao krajem 90-ih, kada se vratio svojoj istinskoj ljubavi, glumi.

'Od prvog magičnog trenutka kad bi se pojavio na sceni ili na bilo kojem ekranu, publika nije mogla suspregnuti onaj unutarnji osmijeh i nosila ga je sa sobom još dugo, dugo', rekao je Boris Svrtan.

'To su bile istinske glumačke, kazališne i filmske zvijezde, ali i kao ljudi. Ja ih jako dobro poznajem sa scene i nekako su mi bili najprirodniji partneri', rekao je Špiro Guberina za InMagazin.

Glumica Jelena Miholjević, kći glumačkog para Lele Margitić i Borisa Miholjevića, Borisovih i Aninih prijatelja, prisjetila se odrastanja uz legendarne glumce.

''Prvi parfem u životu koji sam dobila kao tinejdžerka bio je od Ane. Ona je rekla mojoj mami - Evo, ovo je za Jelenu. Boris je bio izuzetan, to se ne može u dvije riječi opisati koji je to bio umjetnik, kakav čovjek! Kako je bio duhovit, kako je imao jednu neopisivu i nedostižnu glumačku imaginaciju i inteligenciju koja nikada nije bila u kombinaciji s nekom patetikom', rekla je Miholjević.

Ana Karić i Boris Buzančić upoznali su se '61., kada su zajedno snimili filmove 'Carevo novo ruho' i 'Pustolov pred vratima'. Od tad su zajedno snimali brojne filmove i TV drame. Glumački dvojac koji je zajedno odradio više od 500 predstava, posljednji put, 2009te spojila ih je predstava 'Ljubavna pisma' u kazalištu Scena Gorica.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene