Otok ljubavi

Premijerno prikazan film koji izaziva kontroverze!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Locarnu.

Novi film proslavljene bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić, koji je još tijekom snimanja izazivao kontroverze, premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Locarnu. Filmska ekipa komedije 'Otok ljubavi' ništa nije prepustila slučaju pa su publici pripremili maleno iznenađenje. O čemu se radi i zašto je na konferenciju za novinare jedan od glavnih glumaca Leon Lučev došao u majici s likom Miše Kovača?

Pogledaj i ovo showbuzz Oboje krivi Francuska glumica koju je napao porečki ugostitelj mora platiti 100eura!

Komedija 'Otok ljubavi' predstavljena je u velikom stilu na 67. Locarno film festivalu. Ekipa predvođena bosanskohercegovačkim glumcem Erminom Bravom, glumicom Lee Delong te Leonom Lučevom, nije dopustila da kiša pokvari raspoloženje, pa su publiku počastili pjesmom.

'Otok ljubavi' može se pohvaliti odličnom glumačkom ekipom, ali i zanimljivim imenima koja su sudjelovala u njegovom stvaranju.

Gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a smijeha, koji je glavni pokazatelj dobre komedije, nije nedostajalo. S Jasmilom je na scenariju surađivao i priznati svjetski pisac Aleksandar Hemon. No zbog fizičke su se udaljenosti snalazili na različite načine.

'On bi se probudio u osam sati, dok bi kod mene bilo šesnaest sati, te smo satima zajedno pisali putem Skypea. Istovremeno smo se i nalazili, no zaista je zanimljivo to kako se danas može raditi na taj način', rekla je Jasmila.

Radnja filma koji je sniman na otoku Sveti Nikola pokraj Poreča prati brak Sarajlije Grebe te Francuskinje Liliane koji se tijekom ljetovanja u Istri zbog Rumunjke Flore nađe na kušnji. Jednu od glavnih uloga u filmu igra i glazba, posebno pjesma koja simbolizira promjenu.

'Hamon i ja smo razmišljali o pjesmi zbog koje bi nam bilo neugodno. To je bila ''Wind of change". Budući da sam odrasla u socijalističkoj Jugoslaviji, ta nam je pjesma bila noćna mora', objašnjava redateljica.

Svoje su mjesto u komediji našli i hitovi Miše Kovača, i to u izvedbi Leona Lučeva koji igra ulogu pjevača homoseksualca. Kako bi odao počast legendarnom pjevaču, Leon je za konferenciju za novinare odjenuo majicu s Mišinim likom te ga pozvao na premijeru filma na Sarajevo film festival.

'Mišo ima jedan dosta diskretan. On samo rukom uradi ovako i onda vrati. I publika vrišti pa vrati ovako. To sam baš gledao i Mišo je veliki majstor. Mišo je legenda', rekao je Leon.

Kada mu je kao glumcu i producentu ponuđena suradnja s Jasmilom Žbanić, nije dvojio.

'Intenzivna je. Nekako probija svoje granice i onda od cijele ekipe inzistira da probiju svoje. To nekad ide lako, nekad ide bolno', priznaje Leon.

Prikazivanje filma u Hrvatskoj očekuje se u listopadu, a prilog u cijelosti pogledajte u In Magazinu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene