Azil za nezbrinute životinje u Osijeku odnedavno ima posebnog člana. Spašena ženka praščića Ljiljana životni prostor dijeli sa psima i mačkama.


Od njih uči prve korake, pristojne životinjske navike. Ljiljana ima i svoj profil na društvenoj mreži. Upoznajte Ljiljanu  ženku praščića koja je svoj mali životinjski život započela tužnom pričom. Pronađena je u kanalu, kako je tamo dospjela, to nam nije poznato, možemo samo nagađati. Kada je pronađena u azilu Osijek na početku je nisu imali kamo smjestiti jer je Ljiljana, prije svega, morala na operaciju pa su joj volonteri otvorili vrata svojih domova.

Vezani članci Najteža uloga u karijeri Ecije Ojdanić - 6 Ecija Ojdanić uspjela vratiti osmijeh na lica ljudi koji su u potresu ostali bez toplog doma Maja Šuput - 3 Maja Šuput otkriva kakvo će ime dati sinu: "Mislim da ime nekako obilježi dijete pa želimo da bude baš moćno!"

Ljiljana je morala i na operaciju, ali stoički ju je podnijela. Nakon kratkog oporavka, uslijedila je i druga, operacija bruha. Veličine šteneta, sa svoja 4 kilograma, danas je ravnopravna članica vesele družine, psećih prijatelja Vesnice, Ene i Nale te mačaka Simbe i Maše. Dvomjesečna mješanka Vesnica najbolja joj je prijateljica.

Svojom pričom osvojila je Osijek i okolicu, ali i šire. Ova zanimljiva ženka praščića ima i fan page na Facebooku. Aktivistice udruge Pobjeda koje skrbe za nju kažu kako se nadaju Ljiljanu udomiti kao i sve životinje jer ne staju samo na psima i mačkama. Skrbe i za kokoši, čak i bolesne golubove. Na godinu se udomi više od 150 životinja, a brojke posljednjih godina rastu.

Što se Ljiljanine sudbine tiče, već ima zainteresiranih, ali još nije kasno da je i vi upoznate, a možda čak i udomite.

Više o preslatkoj Ljiljani pogledajte u prilogu IN magazina.