Iako je nogomet muškarcima najvažnija sporedna stvar na svijetu, pitate li dame, najčešće ne bi dospio među prvih deset. No postoje neke poznate Hrvatice koje itekako prate nogomet. Doznajte koje dame ovaj sport uopće ne zanima, a koje u njemu uživaju.

Galerija


Bile navijačice ili ne, ovih dana nogometna euforija teško da će vas zaobići.

Vezani članci Alen i Mija Dakić (Foto: Dnevnik.hr) Vatreni nakon slavlja pokazali veliko srce, ali se ne hvale: "Kapa do poda" Nives Celzijus (FOTO: Instagram) Nogometna analiza navijačice Nives Celzijus: ''Od početka sam bila uvjerena da će Vatreni ući u finale!''

''Ono što je meni super kod svjetskih prvenstava to je jedno zajedništvo, ta jedna radost, to jedno navijanje i okupljanje ljudi što godinama ne rade pa se okupe kad su te tekme tako da se veselim tom navijačkom ozračju koje je uvijek pozitivno i veselo'', smatra Marija Husar.

''Pratim nogomet, znam kad su prvenstva, da su euforije i zapravo je super to. Super je nogomet. Ne bi se trebali živcirati toliko, trebali bi uvijek biti puni srcem i dobili smo na kraju krajeva i dobit ćemo opet i ako se nešto desi kontra to je samo igra, ali dobit ćemo'', govori Ana Rucner.

Ana Rucner (Foto: Filip Bašić)
Ana Rucner (Foto: Filip Bašić)

Ipak, i bez cjepiva, neke su potpuno imune na kolektivnu euforiju.

''Moja izjava neće biti tako popularna, ja sam od onih koji baš ne prate nogomet ali sve dođe do mene. Ako je baš neka zanimljiva utakmica onda je u društvu pogledam ali svi će rezultati do mene doći htjela ja ili ne, ali nisam od onih koji sjede i gledaju nogomet'', priznaje Sanja Vejnović.

Sanja Vejnović (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL)
Sanja Vejnović (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL)

''Jedne godine sam bila prisiljena da ga pratim. Te godine sam radila kao novinar, što je jako apsurdno na njemačkom svjetskom prvenstvu, i ove godine znam da je u tijeku svjetsko prvenstvo ali manje više toliko je moje znanje - tu je početak i kraj. Znači nisam neki ludi fan'', priznaje Nikolina Ristović.

Nikolina Ristović (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)

Iako ih većina nogomet prati jer ih ponese atmosfera, rijetke imaju omiljene nogometaše. A koji su im omiljeni nogometaši pogledajte u našem video prilogu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.