Talenti bivše Miss

VIDEO 'Znam sanjati događaje koji će mi se dogoditi za par dana'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zašto sanjamo i što su uopće snovi, što su mjesečarenje, te tko je od naših poznatih lica imao iskustvo lucidnih snova? Sve smo saznali!

Iako se katkad ujutro ne sjećate snova, jedno je sigurno - sanjate svake noći.  I to u trajanju od 2 do 2 i pol sata. Sanjamo kako bismo akumulirali sva svjesna i nesvjesna iskustva prikupljena tijekom prethodnih dana.

Pogledaj i ovo showbuzz Zablistala na partyju VIDEO Sve su oči bile uprte u lijepu Janicu!

Sementa Rajhard snima prvi film: 'Učim novi jezik - mješavina bugarskog, makedonskog i srpskog'

Iako je raširena zabluda da ćete zaboraviti što ste sanjali ako pri buđenju pogledate u svjetlo, stručnjaci tvrde da to nije istina. Dapače, sjećamo se samo snova nakon kojih smo se probudili. 'Jednom mi se dogodilo, i to samo jednom u životu, da sam shvatila da sanjam s otvorenim očima', priča nam glumica Ana Vilenica.

Ivana Delač Đolo suočila se, pak, s jednim potpuno drugačijim fenomenom. 'Znam sanjati događaje koji će mi se dogoditi za par dana, prije sam se toga jako bojala, čak sam i razgovarala s psihologom vezano za to zato što sanjam nešto i dogodi mi se za pet dana. Budem sad spremna na tu situaciju, ne znam da li je to dio intuicije ili je to nešto što me prati kroz život, pa jednostavno se neminovno susretnem s određenom situacijom', kaže bivša Miss Universe.

Jedan od najčešćih poremećaja u spavanju jest mjesečarenje za koje vrijedi staro narodno pravilo da se mjesečara ne smije buditi kako se ne bi nehotice ozlijedio. Iako stručnjaci tvrde da je kontrola snova vrlo teška ili gotovo nemoguća, mnogi su iskusili tzv. lucidne snove, one u kojima smo svjesni da sanjamo. 'Bila sam svjesna da sanjam, ali ne možeš to kontrolirati', otkrila je glumica i pjevačica Sementa Rajhard.

Iako smo ovom pričom možda pobili neka uvriježena mišljenja o snovima i sanjanju, jedna stara narodna ipak vrijedi - ako želite izbjeći noćne more, u carstvo snova nikad ne idite punog mjehura.n Pogledajte cijelu priču u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene