Uksuno i Fino

Podravka recept: Losos s komoračem za ručak!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Profinjenoj namirnici kao što je losos ne trebaju egzotični začini ni dugotrajne predradnje da bi ga se s ponosom iznijelo na stol. Evo novi recept u inMagazinu!

LOSOS S KOMORAČEM

Pogledaj i ovo Robbie Williams - 2 Iskrena ispovijest Robbie Williams otvoreno o detaljima iz privatnog života, demonima, ovisnosti i vlastitoj djeci

Katarina Pentek pokazala nam je u inMagazinu kako pripremiti jednostavno jelo od lososa s prilogom od komorača. Dobar tek želi vam Podravka i inMagazin!

Od namirnica trebamo:

4 odreska lososa (800 g)
1 žlica limunova soka
2 žlice SMS Ekstra djevičanskog maslinova ulja

4 mala komorača
40 g nesoljenog maslaca
3 žlice SMS Ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice šećera u prahu
sol, papar
1 češanj češnjaka
20 g nasjeckanog kopra
140 g mladog ovčjeg sira (skuta)

1 žlica Vegete

>> Podravka recept: Slasne kremšnite!

Odreske lososa operite i osušite. Pospite ih jednom žlicom Vegete, nakapajte limunovim sokom i ostavite da odstoje oko 30 minuta. Za vrijeme dok se losos marinira, pripremite prilog od komorača.  Komorač očistite od suvišnih dijelova, tvrdih listova tako da ostane samo čisti plod. Plod narežite na ploške debljine 1,5 cm – 2 cm.

U dublju posudu stavite pola količine maslaca i maslinova ulja, stavite na jaku vatru. Kad se mješavina počne pjeniti, dodajte ploške komorača i kuhajte oko 2 minute na laganoj vatri protresajući tavu. Uz pomoć hvataljki okrenite komorač i kuhajte daljnjih 2 minute. Popečeni komorač izvadite, dodajte ostatak komorača i postupak ponovite. Tijekom postupka dodajte preostali maslac i maslinovo ulje.

Kad ste obradili sav komorač dodajte sjemenke komorača, šećer, posolite i popaprite. Kuhajte tridesetak sekundi, vratite ploške komorača te nastavite kuhati dok se komorač ne karamelizira, odnosno dok se za njega ne prelijepe sjemenke komorača i šećer. Sjemenke komorača bogate su eteričnim uljima.

Odreske ću odmah popeći na dobro ugrijanoj tavi dok ne dobiju lijepu boju, a vanjski dio mesa ne zatvori pore. Potom smanjite temperaturu ploče i pecite dok vam središnji dio ribe ne bude termički obrađen. Na taj način će riba iznutra ostati sočna, a izvana fino zapečena.

Na tanjur za posluživanje složite netom pripremljeni losos, dodajte komorač, pospite ga češnjakom i koprom, dodajte sir natrgan na komadiće i poslužite. Dobar tek!
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene