Uskoro se očekuje raspisivanje natječaja za pjesme koje će biti izvedene na 54. Splitskom festivalu.


Iako je do najpoznatije glazbene manifestacije u Lijepoj našoj ostalo još 6 mjeseci, nagađa se kako nas početkom srpnja na Prokurativama očekuju neke promjene.

Održan 53.Splitski Festival, pobjednici klapa Rišpet i skladba 'Ćaća'!

Vezani članci Maja Šuput (Foto: Instagram) Maja se emotivnom objavom i fotografijom iz djetinjstva prisjetila oca: "Volim te tata, puno mi fališ" Maja Šuput i Marko Grubnić (Foto: Instagram) Grubnić objavio 15 godina staru fotku sa Šuput i Rozgom, jedino Jelena danas izgleda identično

Još uvijek se pjevuše pjesme s prošlog festivala, a već kreće raspisivanje natječaja za pjesme koje će biti izvedene na 54. Splitskom festivalu. Neki već nestrpljivo očekuju koja će pjesma nadmašiti prošlogodišnju pobjednicu, pjesmu 'Ćaća' klape Rišpet.


Jelena Rozga i Zorica Kondža pjevačice su koje redovito posjećuju ovaj festival. 'Dokle god budem mogla, dokle god bude živi orkestar, dokle god budem zadovoljna s pjesmom, ja ću tu dolazit.', rekla je Zorica.

Tomislav Mrduljaš, čovjek koji je čak 7 puta organizirao festival na Prokurativama za Splitski festival ima samo riječi hvale. 'Možda ću biti sada pretjerano bahat, ali mislim da je taj festival najbolji u Hrvatskoj i da to treba ostat i dalje. Programski ga treba malo upotpunit, dovest ga u situaciju da on bude zanimljiv i mlađoj generaciji. U svakom slučaju osnovno je da je temelj festival novih pjesama koje su bazirane na dalmatinskom izričaju, ali mislim da ga treba malo i modernizirat', rekao je Tomislav i dodaje da bi ovaj festival trebao postati hrvatski turistički brend.

Ipak, ove se godine očekuju neke promijene u načinu glasovanja.

'Ima sad zanimljivih modaliteta glasovanja i to se sigurno može napravit i treba se napravit. U svakom slučaju, publiku u gledalištu se ne smije zanemarit, ali sad postoje razni momenti i aplikacije', otkriva Tomislav.

Na velebnoj pozornici u srpnju bi trebale zapjevati i zvijezde koje nismo često viđali na Prokurativama. Jedno je sigurno, glazbenih dragulja, dobre zabave i šušura neće nedostajati.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook