Glazbena poslastica

Što nas očekuje na novom Splitskom festivalu?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Uskoro se očekuje raspisivanje natječaja za pjesme koje će biti izvedene na 54. Splitskom festivalu.

Iako je do najpoznatije glazbene manifestacije u Lijepoj našoj ostalo još 6 mjeseci, nagađa se kako nas početkom srpnja na Prokurativama očekuju neke promjene.

Pogledaj i ovo Jelena Rozga i Jole Bit će šušura! Novi glazbeni spektakl od tri dana predstavljen u Splitu: Grad podno Marjana opet će biti domaćin još jednog festivala!

Održan 53.Splitski Festival, pobjednici klapa Rišpet i skladba 'Ćaća'!

Još uvijek se pjevuše pjesme s prošlog festivala, a već kreće raspisivanje natječaja za pjesme koje će biti izvedene na 54. Splitskom festivalu. Neki već nestrpljivo očekuju koja će pjesma nadmašiti prošlogodišnju pobjednicu, pjesmu 'Ćaća' klape Rišpet.


Jelena Rozga i Zorica Kondža pjevačice su koje redovito posjećuju ovaj festival. 'Dokle god budem mogla, dokle god bude živi orkestar, dokle god budem zadovoljna s pjesmom, ja ću tu dolazit.', rekla je Zorica.

Tomislav Mrduljaš, čovjek koji je čak 7 puta organizirao festival na Prokurativama za Splitski festival ima samo riječi hvale. 'Možda ću biti sada pretjerano bahat, ali mislim da je taj festival najbolji u Hrvatskoj i da to treba ostat i dalje. Programski ga treba malo upotpunit, dovest ga u situaciju da on bude zanimljiv i mlađoj generaciji. U svakom slučaju osnovno je da je temelj festival novih pjesama koje su bazirane na dalmatinskom izričaju, ali mislim da ga treba malo i modernizirat', rekao je Tomislav i dodaje da bi ovaj festival trebao postati hrvatski turistički brend.

Ipak, ove se godine očekuju neke promijene u načinu glasovanja.

'Ima sad zanimljivih modaliteta glasovanja i to se sigurno može napravit i treba se napravit. U svakom slučaju, publiku u gledalištu se ne smije zanemarit, ali sad postoje razni momenti i aplikacije', otkriva Tomislav.

Na velebnoj pozornici u srpnju bi trebale zapjevati i zvijezde koje nismo često viđali na Prokurativama. Jedno je sigurno, glazbenih dragulja, dobre zabave i šušura neće nedostajati.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene