Počinje škola!

Koje su domaće zvijezde bile odlikaši, a tko je od poznatih Hrvata nekad dijelio školsku klupu?

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Naši poznati u školi - 1 In Magazin: Naši poznati u školi - 2 In Magazin: Naši poznati u školi - 3 In Magazin: Naši poznati u školi - 4 In Magazin: Naši poznati u školi - 5 In Magazin: Naši poznati u školi - 6 In Magazin: Naši poznati u školi - 7 In Magazin: Naši poznati u školi - 8 In Magazin: Naši poznati u školi - 9 In Magazin: Naši poznati u školi - 10 +1 In Magazin: Naši poznati u školi - 11 Galerija

Danas počinje nova školska godina pa se ekipa In magazina s poznatim Hrvatima prisjetila njihova đačkog doba. Luka Nižetić otkrio nam je kakva je učenica bila Blanka Vlašić, Sandra Perković bila je prava odlikašica, a Jurica Pađen jednom je u osnovnoj školi dobio čak ukor. Tko se mučio s matematikom, a komu je najgori bio tjelesni, zna Julija Bačić Barać.

Školske klupe u osnovnoj školi dijelili su naša proslavljena atletičarka Blanka Vlašić i pjevač Luka Nižetić.

Pogledaj i ovo Joško Čagalj Jole ispričao nepoznate detalje Kralj domaće zabavne glazbe progovorio o ljubomori u braku: "Ja sam društven čovjek, mislim, ja u ovih 18 godina...''

''Blanka je bila neprikosnoveni učenik, ja sam teški kampanjac bio. Blanka je bila najbolja u matematici, ja sam u matematici bio grozan tako da mi je dosta pomagala, ali nije se primilo. Ja sam bio bolji u glazbenom iako Blanka nije loša muzikantica, ima uho'', prisjetio se Luka. 

Zajedno u školi, a kasnije i na pozornici, bili su i zadarski slavuji Đani Maršan i Duško Lokin.

''Duško Lokin i ja smo zajedno bili u pomorskoj školi. Pa znate što neće se on uvrijediti ja sam ponešto prije završio tu pomorsku školu'', ispričao je Đani Maršan. 

Odličan učenik, ali ipak vrlo nestašan, bio je Jurica Pađen. On je već u osnovnoj sudjelovao u nepodopštinama zbog kojih su čak dvojica njegovih prijatelja iz razreda izbačena iz škole.

''Svatko si je upisao, ispravili smo si neke loše ocjene. Međutim ovi što su imali topove nisu bili dovoljno pametni da si trojke upišu nego su upisali petice i onda su ih provalili i cinklali da sam i ja bio u ekipi, ja sam priznao. Međutim, pošto sam bio odličan učenik nisu me izbacili iz škole, ali dvojicu su preselili u drugu školu'', prisjetio se. 

Najviše glavobolja u đačkom dobu pjevaču grupe Vigor zadavale su brojke.

''Najdraži su mi uvijek bili predmeti hrvatski, povijest, tjelesni, a moja logika je matematici, fizicii kemiji još u sedmom razredu rekla ćao bao, sve što ima veze s brojevima nikako, čak ni telefonske brojeve ne pamtim'', priznaje Mario Roth. 

Marijeva kolegica Mia Dimšić bila je odlična učenica, a najviše se mučila s tjelesnim.

''Nisam voljela što se ocjenjuje pjevanje, to mi se nikad nije sviđalo i to mi se dan danas ne sviđa jer jednostavno nije fer ocjenjivati pjevanje kao što nije bilo fer ni na tjelesnom koji sam ja stvarno mrzila jer nisam nimalo darovita što se toga tiče'', priznaje pjevačica. 

A ni tjelesnim ni s drugim predmetima problema nije imala naša najbolja atletičarka Sandra Perković.

''5.0 štreberko. Nisam bila onaj klasični štreberko koji uči po cijele dane'', kaže. 

Tek kad bi zagustilo, knjige bi se primio i pjevač Mate Bulić.

''Bio sam dobar učenik s tim da je jedna loša bila moja osobina što sam na neki način bio kampanjac, nekad sam bubao'', kaže. 

Svojih se školskih dana Jole sjeća po posebnom strahopoštovanju koje je imao prema učiteljima.

''Učitelje i učiteljice se slušalo bez pogovora i to su bila vremena kad nisi smio reći svašta učitelju ili učiteljici. Kad bi mi bili na odmoru, a prolazi učitelj, onda bi svi bili kao vojnici, onako mirno. Mislim da je to danas malo drugačije posloženo, šteta'', priča Jole. 

Svoju prvu učiteljicu s razlogom dobro pamti i Meri Cetinić.

''Ona me već u prvom i drugom razredu primijetila i ja sam bila njezina glavna pjevačica i glumica za sve predstave za sve, meni su se šivale posebne haljine'', otkrila je Meri. 

Meri je bila odlikašica, a imala je i jednu borbenu crtu u sebi.

"Volila sam šefovati, sjećam se da sam jednom čak dobila i ukor od te iste učiteljice jer sam oko sebe u tim nižim razredima osnovne kao skupila neku ekipu oko sebe. Onda bi ja amo tamo - amo vamo i onda su oni nas otkrili i onda je bio ukor, znam da su se držala otvorena vrata od razreda tako da svi čuju i vidu tu kaznu'', priča Meri. 

Discipliniran u sportu, ali i kao učenik, bio je boksač Filip Hrgović.

''Od prvog do četvrtog sam bio odličan učenik, a onda od petog do osmog sam bio vrlo dobar. Nije loše za jednog boksača. Nisam nikad markirao'', tvrdi Filip. 

Svi vi koji ćete ovih dana sjesti u školske klupe, ne zaboravite, istina je da je od kolijevke pa do groba najljepše đačko doba.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Lepa Brena Lepa Brena Lepa Brena (Foto: Instagram) Lepa Brena (Foto: Instagram) +4 Lepa Brena (Foto: Instagram) Celebrity Lepa Brena u badiću potpuno zasjenila svoju skupu jahtu, fotkom raspametila fanove: "Bezvremenska ljepotica"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene