Gotovo godinu dana nakon izlaska knjige "6 mm", kojom je Josipa Pavičić pružila utjehu brojnim ženama u borbi s karcinomom dojke, ova je priča pronašla put do kazališnih dasaka. U ZKM-u je održana premijera monodrame koja je ganula publiku. Ženska ekipa, zaslužna za ovaj projekt, otkrila nam je emocije koje su ih pratile na probama.

Galerija


Bez imalo patetike, surovo, ali poetično, i naše kazalište progovorilo je o tabu temi karcinoma. Umjesto da bježe glavom bez obzira od pomisli na bolest, jak ženski umjetnički tim, knjigu Josipe Pavičić "6 mm" pretočio je u istoimenu monodramu. U glavnoj ulozi našla se Daria Lorenci Flatz.

Vezani članci Josipa Pavičić - 3 Josipa Pavičić opet ljubi, a njen odabranik javnosti je već poznat od ranije iz veze s našom glumicom Josipa Pavičić Berardini i Davor Bilman (Foto: Instagram) Što to veže Josipu Pavičić i Davora Bilmana? Otkrivamo njihovu zajedničku strast!

''Nije mi teško stati nekako u tu priču, puno mi je teže bilo čitati knjigu jer smo mi radeći predstavu akcent stavili na toj ljubavi prema životu i na pobjedi života i cijeloj toj ljepoti i nekakvom okretanju prema sebi unutra i osobnom rastu'', otkriva Darija Lorenci.

No za kreativni tim, dobrim dijelom ženski, ovaj je projekt bio iznimno emotivan. Josipino su putovanje do izlječenja ispričale plesom, glazbom i videosegmentima, a za kostime se pobrinula Matija Vuica.

Ovo nije priča o karcinomu, već priča o životnoj pobjedi i nadi. A svi oni koji su oboljeli od zloćudne bolest znaju koliko je optimizam važan.

''Ja sam imao tu situaciju nažalost da su oko mene neke žene oboljele od karcinoma dojke i prošao sam tu priču s njima i ovo sve mi je poznato i dobro da se o tome progovara i da je to neko katarzično kazalište'', kazao je Edvin Liverić.

''Moja glavna poruka je ako sam mogla ja, možeš i ti. Pogledaj me, što mi fali. Dobro sam, zdrava sam, sretna sam bez obzira što se događa u vanjskom svijetu'', kaže Josipa Pavičić po čijoj je knjizi i odrađena predstava.

Uz rano otkrivanje, najvažnije je i kvalitetno liječenje. Zato novac od kupnje karata za predstavu ''6 mm'' ide u fond za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. A svaka donacija i svaka rana dijagnoza znače korak bliže happy endu, poput onog Josipinog.

Josipa Pavičić Berardini (FOTO: PR)
Josipa Pavičić (FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr