Što ih pokreće?

Plivanje s kitovima, ekspedicije ledenim prostranstvima: Na kakve se avanture odlučuju naša poznata lica?

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti +4 In Magazin: Poznati hrvatski avanturisti Galerija

Plivanje s kitovima, vožnja motorom po prašnjavim cestama Azije, ekspedicije ledenim prostranstvima. Na sve su to spremna i neka naša poznata lica. Tko se sve ne boji upustiti se u nevjerojatne avanture, što ih pokreće, ali i kako se pripremaju u prilogu In magazina otkrit će neki od naših poznatih avanturista:

Nepoznate svjetske ceste i avanture koje čekaju iza svakog novog ugla, tako bi se mogla opisati putovanja glumca Dušana Bućana. Popisu izazova koje je prošao dodao je i ronjenje s kitovima, prizor koji će on i njegova supruga Sara pamtiti dok su živi.

Pogledaj i ovo Barbara Vicković - 5 Svega ima! Najbolji uleti koje su doživjele naše zvijezde: ''Ostali smo još 15 minuta i ja sam samo rekla - šteta što ima 90 godina''

''Tražili smo lokaciju gdje bi mogli plivati s kitovima, s obzirom na cijelu situaciju, Mozambik se učinio kao dobra ideja iako je tamo ratna zona trenutno i situacija je malo škakljiva'', priča Sara Hdagha.

No paru željnom avanture ni rat nije zvučao kao nešto zbog čega bi trebali zaboraviti na pustolovinu.

''Kad smo već kupili karte, što ćeš, ideš. Put smo organizirali u dva tjedna'', kažu.

Još jedno posebno iskustvo koje su doživjeli bilo je plivati s jatom delfina.

''I skočimo unutra i samo se odjednom nađeš u jatu, sjećam se da sam zaronio i krenuo ih pratiti'', priča Dušan.

U njegovoj su biografiji svjetski rekordi, olimpijske medalje i prezime koje je sinonim za vrh hrvatskog skijanja. Danas, u skijaškoj mirovini, Ivica Kostelić bilježi triatlone, ekspedicije ledenim prostranstvima i skijanjena Vatrenom prstenu Islanda.

Kako biraiduću destinaciju, koji su kriteriji koliko zahtjevno i opasno mora biti da bi to bio adrenalinski šut?

''Prvenstveno želim otići na mjesta koja su rijetko kad posjećena ili nisu uopće posjećenaT. a organizacija Vatrenog prstena je bila specifična zbog toga što smo se odlučili skijati na vulkanima koji nisu do tad bili preskijani'', priča Ivica. 

Kada mu netko poželi dosadu u životu, za Hrvoja Rupčića to je najveće prokletsvo. Nemiran duh dosad ga je odveo u brojne avanture. Nekada sam, a danas uz pratnju supruge,motorom obilazi cijeli svijet. Takvo im je bilo i bračno putovanje. Nakon štosu se na ljubav zakleli na vrhu Biokova, uslijedilo je više od 15 tisuća prašnjavih kilometara srcem Azije.

U Tadžikistanu smo išli uz samu granicu s Kinom i ta granica je jedno 50 km se voziš da je doslovce bodljikava žica granica između tebe i Kine, a na nekim mjestima je potrgana, pa smo u dva, tri navrata čak prešli u Kinu ilegalno. To su makadami, nekad se pitaš gdje je uopće put, tamo mi je uspjela otkazat poslušnost pumpa goriva, pa smo ostali nigdje, ni na jednu stranu, u krugutisuću kilometara nema servisera'', priča Hrvoje. 

Bio je glazbenik i u pohoduna Mera Peak gdje ga je odvela želja za otkrivanjem svijeta, baš kao i glumcaVedrana Mlikotu.

''Treba se fizički pripremit, najvažnija je fizička priprema znači noge, noge moraš dobro pripremit, a gore kad čovjek dođe na visinu od pet šest tisuća onda je to kak oti Bog da, svaki organizam drugačije prihvati nedostatak taj manji ili veći ili najveći nedostatak kisika i onda se dogodi apsurdna situacija da ovi koji su najbolje pripremljeni da neobično reagiraju'', priča. 

Za nesvakidašnji pothvat odlučio se i glumac Janko Popović Volarić, koji je biciklom prešao put od dug 450 kilometara od Zagreba do Splita, a na dva kotača išao je od Zagreba do Beograda.

Sve ove avanture neprocjenjivi su doživljaju koji su zasigurno oplemenili živote onima koji su ih prošli.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Dino Merlin i Amela Dervišhalidović Dino Merlin Dino Merlin Dino Merlin (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) +13 Dino Merlin (Foto: PR) - 2 Zanimljivosti Pogledajte kako izgleda supruga Dine Merlina, ne pokazuje ju često u javnosti, a na vjenčanje ju je gotovo morao oteti!

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Larsa Pippen (Foto: Instagram) +0 Larsa Pippen (Foto: Instagram) Celebrity Kraljica skandala obožava pokazivati bujne obline u zanimljivim badićima, nije ju mučilo što je bila glavna meta paparazza

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene