Nakon sedam godina Plavi orkestar vraća se u Zagreb. Dečki su puni urnebesnih anegdota koje su otkrili ekipi IN magazina.


Dugih sedam godina prošlo je od zadnjeg zagrebačkog koncerta Plavog orkestra. No ovaj se sastav vraća u punom sjaju.

Vezani članci Nikolina Pišek Ristović Nikolina Pišek otkrila kako se osjeća nakon strašnog iskustva u svom stanu, opisala je i što se događalo te noći Zdenka Kovačiček - 1 Naša rock-diva nakon 15 godina snimila novi album i najavila biografiju u kojoj će otkriti nepoznate detalje iz života

"To je suština Plavog orkestra. Pojavimo se na dva sata i ljudi zaborave na probleme. Nekako smo benigna pojava. Kao ajvar, ćevapi, čovječja ribica", govore dečki iz benda.

U vremenu kada se sve, kako kaže Plavi orkestar, razvodnjava, oni su i dalje ostali prijatelji, a publika željna njihove glazbe. I tako više od 30 godine. Brojka je to vrijedna divljenja, a slave je na aktualnoj turneji. Everblue je u kolovozu krenula iz Sarajeva, kada su svirali pred spomenikom Vječne vatre. U veljači stižu i u Zagreb. Grad je to u kojem su snimljeni svi njihovi albumi, pa i onaj prvi.

"Zagreb je bitna karika u povijesti Orkestra. Došli smo vlakom iz Sarajeva. Prerano. Oko 6 ujutro, a sastanak je bio u 9. I da bi bili kul, sjedili smo u parku, uzeli pljeskavicu i ušli u studio u kojem smo svirali demosnimke", govore. U Sarajevo su se vratili s albumom prodanim u čak 500 tisuća primjeraka. Kako kažu, bila je to prava metamorfoza. Od studenata medicine i dizajna do pop-fenomena. "Ja znam da sam nekad vadio iz knjiga aforizme i onda ih u WC-u čitao kad sam imao neki intervju da bih ispao pametan. Normalno, zaboravim sve i to ispadne nezgrapno", kaže Saša Lošić Loša.

Drugačije, kažu, nisu izgledali ni prvi nastupi. Tako ni prva televizijska izvedba Suade. "Vidjet ćete kako sam ja crven u licu. Pravim potpuno neartikulirane pokrete", otkriva Loša.

Ipak, drago im je što imaju taj zapis. A jednom će s osmijehom gledati i snimke nastale na aktualnoj turneji. Naime, na njoj snimaju live album. U pripremi su dvije nove pjesme, ali i dokumentarna serija o Orkestru koja će donijeti brojne odgovore i anegdote. Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Saša Lošić Loša (FOTO: Pixsell)
Plavi orkestar (FOTO: Pixsell)