Plemenita akcija

Zvijezde omiljenih domaćih serija skrenule pozornost na prevenciju i rano otkrivanje raka dojke

Povorka na Danu ružičaste vrpce (Foto: Dnevnik.hr) Povorka na Danu ružičaste vrpce (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Povorka na Danu ružičaste vrpce (Foto: Dnevnik.hr) Katarina Baban (Foto: Dnevnik.hr) +0 Petar Puškarić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Prve subote u listopadu obilježava se Dan ružičaste vrpce, kojim se želi skrenuti pozornost na važnost redovitih pregleda i samopregleda koji liječnici posebno ističu. Diljem Hrvatske u znak potpore oboljelima obilježen je Dan ružičaste vrpce, koji su podržala i brojna lica Nove TV.

Tradicionalnom povorkom i puštanjem balona obilježen je Dan ružičaste vrpce. Simbolika je to kojom se želi skrenuti pozornost na borbu protiv raka dojke.

Pogledaj i ovo Mirko Ilibašić (FOTO: Dnevnik.hr) Zaslužio je! Simpatični glumac u zabavnom izazovu: Pogledajte kako je osvojio status počasnog člana Zorkine bande

''Mi već 20 godina organiziramo ovo i mislim da smo napravili veliki pomak, uopće prisustvovanje u ovom događanju, u osvještavanju. Jedina je poruka da žene moraju biti hrabre, ne samo žene nego i muškarci, znamo da i muškarci obolijevaju od raka dojke. Dakle, hrabrost, osvještenost i borba'', kaže nam Vesna Ramljak

Zahvaljujući brojnim naporima statistike se ipak malo popravljaju. No bolest je to koja ne pita za godine.

''Zna se da je karcinom dojke povezan sa starijom dobnom skupinom, dakle veća je mogućnost obolijevanja u starijoj dobnoj skupini. Međutim, primijetili smo da relativno dosta mladih djevojaka, dakle ispod 30 godina, to nije nekakav značajan broj, ali jest jer je ta jedna žena u biti 100 posto za nju'', dodala je Vesna. 

Plemenitu akciju podržale su i zvijezde serije ''Na granici'' i ''Drugo ime ljubavi''.

''Zapravo smo došli tu podržati ovu akciju, za sve žene, ljude koji se bore s tim, a i dati počast onima koji više nisu tu'', rekla je Nadia Cvitanović.  

Petar Puškarić smatra da je ovo jedna od bitnijih stvari na koje se ljudi trebaju odazvati.

''Također, želio bih reći da je Dan ružičaste vrpce ozbiljna stvar i mislim da bi se žene stvarno trebale pregledavati za te stvari, kao što mi muškarci radimo za neke naše stvari i to je ozbiljna stvar o kojoj se treba voditi briga, ali jako je bitno znati da ako se preventira, izlječiva je'', govori Petar. 

No upozorili su i na važnost preventivnih pregleda.

''Zapravo sam dosta plašljiva po pitanju zdravlja. Često me znaju zezati da sam malo hipohondarski nastrojena, pogotovo po pitanju raka dojke jer u obitelji sam imala slučaj koji je, Bogu hvala, dobro završio, tako da imam dosta veliki strah od toga i to je nešto što redovito stvarno radim'', rekla nam je Katarina Baban. 

Nadia Cvitanović priznala je da sve ovisi o radnom tempu, ali da nekad odgađa ovisno o tome kako joj obveze dopuštaju ili ne dopuštaju, dok je nekad jako temeljita kad je rijč o tim pregledima. 

Obilježavanjem Dana ružičaste vrpce i službeno je otvoren ružičasti listopad, koji je posvuda u svijetu posvećen borbi protiv raka dojke.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene