Na radost brojnih obožavateljica pjevač Petar Grašo ljeto provodi radno. Iz prvih redova na koncertima publika s njim pjeva brojne hitove, a kad se svjetla reflektora ugase na red dolazi omiljeni ribolov i kuhanje.


Petra Grašu zatekli smo u Slanom. Ni orkanska bura usred ljeta nije spriječila njegove brojne obožavatelje da popune glavni trg i s njim uglas otpjevaju cijeli koncert. A nakon koncerta našoj ekipi otkrio je zanimljive detalje iz privatnog života. Između ostalog otkrio je Grašo i po čemu se sjeća ljetovanja iz djetinjstva.

Vezani članci Rajko Dujmić U sjećanje na Rajka Dujmića okupili se domaći glazbenici i njegova obitelj, prisjetili su ga se s tugom, ali i ponosom In Magazin: Koju pjesmu odabrati za prvi ples? - 1 Je li i vaša među njima? Otkrivamo najpopularnije pjesme koje mladenci u Hrvatskoj biraju za prvi ples

"Sve je to tada bilo zbrda-zdola. Auto je uvijek bio pun nekih vrećica i prijenosnih frižidera. Kad sam imao 5-6 godina, gradili smo vikendicu i spavali smo među golim zidovima. Ali svakako pamtim ta ljeta kao najljepša. Sjećam se tople paštete i hladne rajčice, kruha na plaži. To je za mene sinonom za ljeto", ističe Grašo. Bilo je tu puno druženja, pjesme i veselja. A lijepe uspomene zaslužne su za to što mu je dvadesetak dana na vikendici uz ribarenje i danas omiljeni dio godine.

"Moj je posao zabavan, ali i stresan jer je vezan uz puno ljudi, tako da je meni odmor vidjeti samo nekoliko ljudi i biti na moru. Moj najveći trofej svakako nije neka velika riba. Bilo je nekih riba od kilu, dvije, ali nisu to neki komadi od 50 kg da se slikaš s njima", govori Grašo.

Nakon ribolova na redu je drugo najveće veselje – spravljanje spize."Kuham dosta široki asortiman hrane. Moj idealan meni za morsku varijantu je sirova riba, pogotovo tuna. Dobra je i pašteta od tune, ali i riba na žaru uz dobru bocu vina", kaže Grašo koji gastronomskim delicijama često počasti bliske prijatelje.
Ovaj bivši košarkaš danas se rijetko nađe ispod koša. "Od sporta i navike koja mi je ostala sve se svodi na trčanje", kaže Grašo koji je o vječnoj temi vjenčanja s Danijelom bio kratak.

"To nećemo. Tu smo di jesmo", kratak je bio pjevač koji nam je otkrio i koja mu je najsimpatičnija ženska osobina. "Kad vidim da žena ima smisao za humor, automatski u meni probudi interes prije nego da je došla u minici... Mislim, to primijetiš, ali nakon 15 minuta to probaviš, a duh, dobro zezanje je nešto što me uvijek privuče", priznaje Grašo. S druge strane, kao nešto što ga odbije ističe bilo kakvu prenaglašenost, bahatost i kič. Inače, pred Grašom je velika proslava. Dvadeset godina od objave prvog albuma obilježit 25. studenog velikim spektaklom u zagrebačkoj Areni. "Zaista se radujem, a ako se dogodi da nestane struje onda će biti unplugged koncert", kaže Grašo. A prije toga od Graše možemo očekivati novi brzi ljetni singl koji će zasigurno brzo pronaći put do srca njegove publike.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.