Dečki iz Parnog Valjka povjerili su ekipi IN magazina kako i danas, nakon 40 godina, obožavateljice lude za njima.

Galerija


Parni valjak uskoro će nastupiti u zagrebačkoj Areni. Nedavno su poznati rockeri zapalili Ljubljanu. Dečki su uoči koncerta ekipi IN magazina povjerili kako i danas, nakon 40 godina karijere, prije nastupa imaju tremu te da im obožavateljice još uvijek na pozornicu bacaju poklončiće.

Parni Valjak (Foto: Pixsell)
Parni Valjak (Foto: Pixsell)

Ovi iskusni glazbeni lisci i nakon više od 40 godina rada prije izlaska na pozornicu osjećaju isto ono što su osjećali na početku karijere. "Nije to trema, to je neko uzbuđenje i neki tip odgovornosti", kažu dečki iz Parnog Valjka. Koncert u zagrebačkoj Areni bit će veliko finale njihove turneje "2u1", u kojoj se isprepliću akustika i elektrika. "Zagreb je naš grad. Zagreb je na neki način uvijek inspirativan i najzahtjevniji. Najteže se zbrojati i u glavi biti opušten u Zagrebu", dodaju. Iako u svojoj glazbenoj radnoj knjižici imaju upisan 40-godišnji radni staž, umor i zamor materijala njima su potpune nepoznanice. "Bitno nam je da ljudi ne kažu da zvučimo umorno, a ne zvučimo umorno. Kažu da je svježe", dodaju dečki.

Parni Valjak (Foto: Pixsell)
Parni Valjak (Foto: Pixsell)

A vole ih u cijeloj regiji. Posljednji koncert u Ljubljani bio je rasprodan, a čini se da će i zagrebačka Arena doživjeti istu sudbinu. Danas brižno misle na svoje obožavatelje pa ne žele ponavljati pogreške iz prošlosti, kada je na njihovim koncertima bio potpuni kaos. A o rasprodanim koncertima samo su mogli sanjati na početku karijere. "Pitam se kako smo uopće funkcionirali. U ono vrijeme smo mislili da smo kraljevi svijeta i da sve znamo, a onda s vremenom sazrijevaš. Nekad nažalost i javno sazrijevaš pa neki uradci nisu nešto na što smo ponosni", kažu.

Parni valjak (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Parni valjak (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

No čini se da su takvi uradci u manjini. Njihovi hitovi odavno su dio opće kulture. Pitamo se je li ovim legendarnim glazbenicima veći užitak baviti se glazbom danas ili nekada davno, kada su bili mnogo mlađi i ljepši. Aki i Hus također su otkrili da im i danas na pozornicu za vrijeme koncerata obožavatelji bacaju različite predmete, posebno obožavateljice. "Ima i medvjedića, dođu i grudnjaci, ali su ogromni. Mislim da je to ritual koji se ponavlja i drago mi je da se to događa jer je to znak da još uvijek ima nade za nas", kažu dečki kroz smijeh. Ne sumnjamo da će i zagrebačka publika 1. prosinca uživati u spektaklu omiljenog Parnog valjka.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.