Nakon što je pjevač Aki Rahimovski u travnju doživio moždani udar, dečki su bili primorani otkazati najavljene koncerte.

Galerija


Obožavatelji jednog od najdugovječnijih hrvatskih bendova, Parnog valjka, nakon pet godina, dočekali su njihov novi album.

Vezani članci Joe Biden Biden žestoko svojim suradnicima: ''Ako čujem da tretirate druge s nepoštovanjem, otpustit ću vas na licu mjesta'' Aki Rahimovski (Foto: PIXSELL) Aki Rahimovski imao moždani udar: Svi koncerti benda otkazani su do daljnjega

Da za njih doista "Nema predaje" kako i sami kažu, otkrili su na kavi našoj Ivani Nanut. Nakon što je pjevač Aki Rahimovski u travnju doživio moždani udar, dečki su bili primorani otkazati najavljene koncerte, no danas izlaskom njihova novog studijskog albuma, jači su i glasniji no ikad.

"Nakon ovog mog povratka, zahvaljujem publici na podršci i svemu. U Osijeku nisu vjerovali da opet funkcioniram, skačem, komuniciram s ljudima i pjevam", otkrio je Aki odmah na početku.

"Početkom iduće godine idemo u Ameriku. Idu veliki koncerti i predstavljanje albuma", otkriva Hus.

Publika je u njihovoj karijeri uvijek bila na prvom mjestu. Kako su na sceni više od četiri desetljeća, na koncerte dolaze sve generacije obožavatelja pa i oni najmlađi koji pjevaju pjesme nastale prije njihova rođenja.

"Ima najviše selfieja, ali i neki stari albumi od starije generacije dođu na potpisivanje", otkriva Aki. "Ima selfieja, ali Aki onda obično veli samo ne na Fejs", dobacuje mu kolega Marijan Brkić.

"Što se dogodi kad zaboravite riječi pjesme?", pitala ih je Ivana. "Onda publika pjeva, fuliram se da ne radi mikforon", kroz smijeh nastavlja Aki po kojem bi svaki koncert Parnog valjka mogao trajati i po 4 sata.

Na Staru godinu dečki nastupaju u, kako Aki kaže, njegovu Skoplju. Bend se poput djece raduje i tamošnjim delicijama.

Možda jesu četiri godine pauzirali i odmarali jedni od drugih, no brzo su shvatili kako itekako još uvijek imaju što za reći. I da, htjeli priznati ili ne, jedni bez drugih ne mogu. Hus, Aki, Brk, Preksi, Bero i Dado vole se, poštuju i dobro poznaju.

"Ovo je bend koji se međusobno nadopunjuje, pomaže ienergetski puni. Čija je zadnja, vrlo često niti ne znamo", poručuje Preksi, no Aki otkriva pravu istinu. "Pa jednostavno je to 'da, Hus'".

Što su još otkrili našoj Ivani, saznajte u videu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.