Vrijeme noira

'Nema više zavodljivih zagonetnih žena, a ni džentlmena'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vrijeme noira vrijeme je holivudskih crno-bijelih filmova, fatalnih žena i gangstera. Na sinoćnjem eventu otvoreno je 5. izdanje Noir Festivala. Cijelu priču dodatno je upotpunio i posjet glumačke dive zlatnog doba Hollywooda - Peggy Cummins.

Zvijezda poznatih noir filmova Peggy Cummins posebna je gošća petog Noir Festivala koji se ovih dana održava u Zagrebu. 1949. godine proslavila ju je uloga fatalne žene veselog duha, ali kratkog fitilja, koja s ljubavnikom pljačka banku. Noir film 'Gun Crazy' ovoj je irskoj glumici donio svjetsku slavu, ali i titulu fatalne žene. A nečim posebnim Peggy i danas zrači.

Pogledaj i ovo Sanja Vejnović "Dama sa stilom" Naša lijepa glumica prije 39 godina snimila je scene koje se teško zaboravljaju, a njezina ljepota i danas izaziva samo divljenje!

'Ne znam postoji li tajna, zaista. Ja uživam u životu', otkrila je Peggy pred kamerama inMagazina.

Noir film, u doslovnom prijevodu znači 'crni film'. Riječ je o kriminalističkim crno-bijelim filmovima iz '40-ih i '50-ih godina prošlog stoljeća. Glavni je lik uglavnom privatni detektiv ili policajac ili pak intrigantni zavodljivi pljačkaš...

'Blade Runner' zatvorio četvrto izdanje Noir Festivala

A kako noir film doživljava poznata hrvatska glumica Sanja Vejnović?

'Sve zajedno, sve što danas više ne postoji. Nažalost ne postoji više ni džentlmena ni neke sofisticirane mode. Ni nekih zavodljivih, zagonetnih žena. Recimo jedna Diana Keaton, koja će uvijek imati jedan svoj specifičan stil, kao što je nekada imala Audrey Hepburn, Katherine Hepburn ili pak Ingrid Bergman', kazala je lijepa glumica.

Kako naše poznate osobe iz javnog života doživljavaju noir film, provjerite u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene