Svi će se prepoznati

Izložba koju ne smijete propustiti: Evo kako izgleda svakodnevni život tipičnog hrvatskog bračnog para pretočen na list papira!

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Tisja Kljaković Braić - 1 Tisja Kljaković Braić - 2 Izložba Tisje Kljaković Braić - 2 +0 Izložba Tisje Kljaković Braić - 1 Galerija

On je visok i vitak, a ona niža i punija, a njih dvoje su bračni par. Možda vam iz ovog opisa nije jasno o kome govorimo, ali kad vidite ilustracije iz idućeg priloga sigurni smo da ćete u njima prepoznati i sebe. Riječ je o karikaturama Tisje Kljaković na čiju vas izložbu vodi Julija Bačić Barać u prilogu In magazina.

"Ne s oton krpon" samo je jedna od duhovitih karikatura splitske umjetnice Tisje Kljaković Braić u kojoj mnogi vide svakodnevne scene iz svojeg života.

''Ja i moja rodica Valja smo pile kavu i ona je meni rekla ima jedan moment što me izluđuje, što, kad on meni kaže eno sam ti opra'', započela je svoju priču Tisja. 

I ovakvih situacija ima dovoljno mnogo pa je ova akademska slikarica objavila ne jednu, već dvije knjige karikatura pod naslovom "Oni" i "Oni2".

''Jedna karikatura može toliko dobrog raspoloženja donijeti i zato sam ih radila stakvim guštom i to se točno vidi jer nikad sebi nisma zadala da ja nešto moram'', govori. 

Osim u knjizi, svemu ovome možete se nasmijati u Klovićevim dvorima u Zagrebu, gdje je prošlog tjedna otvorena njezina izložba slika, skulptura i karikatura pod nazivom "Spomenik živome čoviku".

''To je rekla moj amater za mog muža - njemu triba dignit spomenik. Trebamo ljudima dizati spomenike dok su živi, odnosno da ne zakasnimo nikad nikom reći nešto lipo'', zaključila je. 

Njezin cilj je nasmijati ljude, a sve što nacrta, najprije testira njezin suprug.

''Ako se nije nasmijao u tri sekunde, ništa to ne valja, samo je pogledao i mora ti biti smiješno'', kaže Tisja. 

Tisjine knjige "U malu je uša đava "i ''Oni'' među najprodavanijim su izdanjima u Hrvatskoj, a tko su zapravo "Oni“?

''Moja mater, moj otac, ja, Igor i svi oko mene su mi inspriacija za njih. Nevjerojatno da su se ljudi i koji ne govore mojim dijalektom našli u tim karakikaturama'', objasnila je. 

''Oni'' su prevedeni čak i na slovenski jezik, a ovaj par izgleda točno ovako zato što:

''On je visok, ja sam ovakva kava jesam, ovo mi je post porodiljna faza'', kaže. 

Ova majka dviju djevojčica pozabavila se i problemom viška kilograma. U depresiju, kaže, padamo i kad krene sezona kupaćih kostima.

A mnogo nam se svima zajedničkih navika događa upravo za blagovaonskim stolom.

Uz brojna Tisiijna umjetnička djela koje je godinama stvarala, najviše osmijeha u Klovićevim dvorima izazvao je ovaj "pomirdbeni nogododir".

Do 12. prosinca ova izložba ostaje u Klovićevim dvorima, zato stignete po svoju dozu dobrog raspoloženja.
 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene